SPOR Haber Girişi : 24 Ocak 2022 00:06

Dört Mevsimde de Yahni’ye Tırmanıyorlar

Dört Mevsimde de Yahni’ye Tırmanıyorlar
Dört Mevsimde de Yahni’ye Tırmanıyorlar KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dört Mevsimde de Yahni’ye Tırmanıyorlar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Uzun yıllardır dağcılık sporu ile uğraşan, aynı zamanda Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (KARSDAK)’ın lisanslı sporcuları yaz kış, yağmur, tipi, fırtına demeden her Cumartesi sabah Yahni Dağı’na tırmanıyorlar.

Kars Merkeze 16 km uzaklıkta, Ani Yolu üzerinde 2262m rakımlı dağ KARSDAK sporcuları için antrenman amaçlı olmasının yanı sıra dağın zirvesine diktikleri çam ve kuşburnu ağaçlarını yeşertmek için adeta bir sevda haline de gelmiş durumda. KARSDAK Ailesi Hatıra Ormanı adını verdikleri ağaçların kurumaması için kurak havalarda sırtlarında su taşıyan, gübre taşıyan dağcılar büyük emek verdikleri ormanın gelecekte çocuklarına ve torunlarına kalmasını istiyorlar.

KARSDAK Başkanı Özfer Koçak yılın 52 haftasında her Cumartesi sabah Yahni’ye tırmandıklarını “bugün 7 sporcu ile katıldık ama zaman zaman 25-30 sporcu ile de tırmandıklarını” ifade etti.

Koroner By-pass ameliyatlı olduğunu söyleyen bir başka tırmanışçı Necati Dereci ise “dağcılık sporuna başladıktan sonra sağlığının daha iyi olduğunu, herkesi spor yapmaya davet ettiğini söyledi.

KARSDAK Başkan yardımcısı Adem Beyribey adlı sporcu ise 63 yaşında olmasına rağmen yıllardır Yahni başta olmak üzere pazar günleri yapılan trekking yürüyüşlerine katıldığını, herkesi dağcılık sporunu yapmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Yine 63 yaşında dağcılık sporu ile uğraşan Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Prof. Dr. Doğan Gönüllü ise yaklaşık iki senedir KARSDAK grubu ile hafta sonları Yahni Dağı’na tırmandığını, bu tırmanışlardan keyif aldığını, arkadaşlık ortamının da devam etmesinde önemli olduğunu, geçtiğimiz Kurban Bayramında da Ağrı Dağı’na tırmandıklarını ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.