GÜNCEL Haber Girişi : 14 Mart 2023 23:29

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 14 Mart Tıp Bayramı mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN “ 14 MART TIP BAYRAMI “ KUTLAMA MESAJI

14 Mart Tıp Bayramı 1827'de II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk Cerrah hanenin, Şehzadebaşı’ndaki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 

İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir.

Tüm doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız, personellerimiz; karşılaştığınız türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleğinizin icrasında yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretiniz bizler için iftihar kaynağıdır.  Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücünüzle çalışmaktasınız. Bizim hekimlerimizi eşsiz yapan, insanımıza hizmet aşkıdır. İyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sisteminin oluşturulmasıyla, topluma sunulan kaliteli ve etkin bir hizmet anlayışı sağlıklı, huzurlu bireylerin oluşmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizde ve dünyada tüm insanlara şifa dağıtarak mesleğin tüm inceliklerini hissedin ve yaşayın. Bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu olsun. İyi ki Varsınız.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.