KARS Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 22:50

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 19 Mayıs mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 19 Mayıs mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 19 Mayıs mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 19 Mayıs mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

"Türk ve dünya tarihine yön vermiş, milletimizin tüm onur ve asaletiyle bağımsızlık mücadelesi için tarih sahnesindeki büyük değişimin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu bir kez daha yaşamaktayız.

105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun’da başlattığı ve oradan bütün ülkeye yayılan kutlu mücadele, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış, 7’den 70’e herkesin kenetlendiği ve birlikte hareket ettiği sürece hız kazandırmıştır.

19 Mayıs diriliştir, yükseliştir, her şey bitti denilen anda yeşeren umuttur, inançtır, azimdir, kararlılıktır…

Demokrasi, hak, hukuku ve milli iradenin egemenliği en büyük güvencemiz olan gençlerimizin sağduyusu ve aklıyla yarınlara ulaşacak; istikbalimiz, gençlerimizin sorumluluklarına sahip çıkmalarıyla ebediyet kazanacaktır.

Gençlerimiz, sadece ülkemizdeki değil, tarihi bağlarla bağlandığımız topraklardaki, gönül coğrafyamızdaki görevlerinin de farkındadır.

Geçmişten bugüne hiçbir zaman esareti kabul etmeyen milletimiz bağımsızlığı karakteri olarak görmüş, Türk gençliği ise bunun en büyük teminatı olmuştur.

Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

"Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir." diyen ve bu sene 105. yıldönümünü kutlamakta olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere armağan eden Atatürk; “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.