GÜNCEL Haber Girişi : 30 Ağustos 2023 02:33

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 30 AĞUSTOS 1922 ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

30 Ağustos; tarihimize “Zaferler Ayı” olarak geçen Ağustos ayı içinde, müjdesi 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te verilen, işaret fişeği 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’la atılan, bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın perçinlendiği bir kahramanlık abidesidir. 30 Ağustos ruhu, ülkemizin birliğine, milletimizin dirliğine yönelen her türlü tehdide rağmen hür, bağımsız ve birlikte yaşama kararlılığımızın, bu toprakları ilelebet koruma irademizin dün olduğu gibi bugün de tükenmez ilham kaynağıdır. Milletine güvenen, milletinin değerlerini baş tacı eden ve halkın iradesinin dışında güç tanımayan bir duruş, gücünü ve özgüvenini işte bu kaynaktan almaktadır.

Şanlı tarihimiz boyunca ordu-millet anlayışıyla hareket eden asil milletimiz, bu zaferle birlikte işgalcilere karşı kutsal değerlerini canı pahasına koruyacağını ve Anadolu'nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiş, ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti'nin inşa sürecini başlatmıştır.

Kazanılan bu büyük zafer, asil milletimizin canından aziz bildiği kutsal vatanını her ne pahasına olursa olsun koruyacağının ve Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır. Ne mutlu bize ki tarih sahnesine çıktığımız günden bugüne, fikirde de fiilde de zafer hep bizim oldu.

Gazi Mustafa Kemal Önderliğinde aziz milletimiz destansı bir azim, inanç ve kararlılıkla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır. Elde edilen bu zaferle, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, milletimiz en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin 'Ya istiklal ya ölüm' şiarıyla bağımsızlığını dünyaya ilan ettiği şanlı zaferimizin 101’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.