KARS Haber Girişi : 28 Ekim 2023 22:54

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 30 EKİM 1920 KARS’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU’NU KUTLAMA MESAJI

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’ de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920’de Kars düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kars’ın kurtuluşu, düşmana karşı topyekûn mücadele veren Türk halkına büyük moral olmuştur. Tarihi sayısız destanlarla bezeli Anadolu coğrafyası, dünyanın en pahalı topraklarıdır. Asya steplerinden yola çıkılarak, Ani´nin fethi ve Malazgirt Zaferi´nden bu yana binlerce yıldır her karışı için ağır bedeller ödenmiş bu topraklar, kan verilerek, can verilerek vatan yapılmıştır. Kars, sahip olduğu ekonomik, kültürel, siyasi, stratejik değerlerinin yanı sıra, tarih içinde üstlendiği rollerle ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olmuştur.

Yaşadığımız KARS Memleketi; Şehitler, Evliyalar ve Gaziler Yurdudur. Şehrimiz zamanla işgallere, istilalara, yangınlara ve yıkımlara uğramıştır. "ALLAH bizimledir, ALLAH inananlarla beraberdir" inancıyla ve şehadet şerbetiyle yola çıkan Peygamber Ordusu Ecdadımız; Bu güzel yurdu kurtararak, tekrar bizlere emanet etmişlerdir.

Türkiye’nin kuruluş temellerini kutlu ve kutsal KARS şehri topraklarında atmıştı. Bu tarihten sonra, Kars Anadolu’nun ebedi Türk Yurdu olarak Tarihte kalıcı bir şehir olmuştur.

Ülkemizin ve milletimizin, bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır.

Aynı zamanda Kars’ın 1855 yılındaki Rus saldırısı karşısındaki kahramanlığı vesilesiyle kentimize “Gazi” unvanı verilmiş ve serhat şehri Kars, gazilik unvanını alan ilk şehrimiz olmuştur.

Böylece, müthiş bir kurtuluşa imza atan Kars halkı, en güzel imzasını da gökyüzüne Kars Kalesi’ne besmele ile çekilen al bayrağımızla atmıştır. Bunlara ek olarak, Kars’ın kurtuluşu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk resmi zaferi olması sebebiyle Ankara’daki milli iradeyi güçlendirmiştir. Kars, bağımsızlığın milletimizin ayrılmaz bir parçası olduğu mesajını tüm netliğiyle bütün yurda göndermiştir.

Kars şehri, Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde de söylediği gibi “Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!” diyerek istiklal mücadelesini kazanmıştır.

Şanlı bayrağımızı 103 yıl önce Kars Kalesi burçlarına diken yiğit ecdadımızın emaneti, emin ellerdedir ve biz Karslılar, ecdadın bırakmış olduğu kutsal mirasın yılmaz bekçileriyiz.

Bağımsızlık ateşini 30 Ekim’de yakan hürriyet sevdalısı şehitlerimiz, Kars’ı vatan topraklarına katan kahramanlarımız emin olsunlar ki! Kars’ın kalesindeki ay-yıldız, dünya durdukça Türkiye’ye güneş gibi doğmaya devam edecektir.

30 Ekim 1920 tarihinde Anadolu'nun kurtuluşunda önemli bir aşama teşkil eden serhat şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Doğu Cephesi Komutanı ve Mümtaz Kurtarıcımız Kazım KARABEKİR Paşa ile tüm silah arkadaşlarını ve şanlı ecdadımızı minnet ve hürmetle yâd eder, şükranlarımı sunarım.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.