KARS Haber Girişi : 06 Şubat 2024 21:09

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 6 Şubat 2023 deprem taziye mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 6 Şubat 2023 deprem taziye mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 6 Şubat 2023 deprem taziye mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 6 Şubat 2023 deprem taziye mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu ( KAIFED ) GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 6 ŞUBAT 2023 DEPREM TAZİYE MESAJI

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde, aynı gün saat 13.24’te ise 7,6 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana gelmişti. Deprem Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun olarak hissedildi.

Bizler Deprem ülkesi bir coğrafyanın insanları olarak belli aralıklarla deprem gerçeğini yaşıyoruz. Bu süreci kayıplarla yaşıyor olmak büyük acı… Kronolojik olarak geriye doğru gittikçe ülkemizin hemen her bölgesinde deprem gerçeği karşımıza çıkıyor.

Deprem, tamamen önlenemese bile alınacak tedbirler ile gerçekleşecek hasarı minimize edebilmek mümkündür. Olası bir deprem riskine karşı; yapıların güçlendirilmesi, yerleşim yerlerinin planlanması, izolasyon sağlanması ve toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 6 Şubat Depremi ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan vatandaşlarımızın her koşulda yanlarında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı belirterek, hafızalarımıza büyük yıkımlarla kazınmış böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.