GÜNCEL Haber Girişi : 06 Aralık 2023 21:46

Dr. Erdoğan Yıldırım'ın 7-17 Aralık Mevlana Haftası Kutlama Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım'ın 7-17 Aralık Mevlana Haftası Kutlama Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım'ın 7-17 Aralık Mevlana Haftası Kutlama Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım'ın 7-17 Aralık Mevlana Haftası Kutlama Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM'IN 7-17 ARALIK MEVLANA HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlana, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve müstesna düşünceleriyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmaktadır.

Mevlana'nın söylediği, "Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir" sözü tam da bu durumu özetleyen çok anlamlı bir sözdür. Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleri ile özetleyen Mevlâna 17 Aralık 1273 pazar günü Hakk'ın rahmetine kavuştu. Her yıl, Mevlana'nın ölüm yıl dönümü olan 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak isimlendirilen törenler, halk arasında "Şeb-i Arus" olarak bilinmektedir.

Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlânâ, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve müstesna düşünceleriyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmaktadır. Yazdığı Mesnevi hala okunmakta ve İslami kaynaklar arasındaki yerini korumaktadır. Mevlana Haftası coğrafyamızda yetişen bu değerli cevheri tanımak fikirlerini öğretmek ve insanlığa yaymak için güzel bir fırsattır.

Çağlar öncesinden tüm insanlığa yaptığı çağrıyla aşkı, sevgiyi, hoşgörüyü ve birlik olmayı temel alan bir hayat felsefesinin yerleşmesinde önemli rol oynamıştır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin en büyük mesajı aşk, sevgi ve birliktir. O aynı zamanda barışın ve kardeşliğin simgesidir. Bu duygu ve düşüncülerle şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle harmanlayan büyük mutasavvıf Hazreti Mevlâna'yı 750. vuslat yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, Mevlana Haftası'nın İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.