GÜNCEL Haber Girişi : 24 Şubat 2023 01:01

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluş Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluş Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluş Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluş Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI

DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN ‘ 23 ŞUBAT 1921 ARDAHAN’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ

‘KUTLAMA MESAJI

Yüce Türk Milletinin tarih boyunca düşman işgalinden kurtuluşu için verdiği mücadele, istiklali uğruna her türlü zorluğa boyun eğmesi, bu uğurda en kıymetli varlığını feda ederek şehit ve gazi olmaktan asla çekinmemesi hür ve bağımsız bir şekilde yaşama iradesinin en büyük kanıtı olmuştur.  Tarihte bugün, Ardahan Kalesi'ne bir daha indirilmemek üzere şanlı bayrağımız sonsuza kadar dikilerek buralar yurt topraklarına katılmıştır. Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak yaşadığımız coğrafyayı bize yurt eden ve bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı Ardahan halkı hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacaktır. Atalarımız bu vatanı kanlarıyla sulayarak bize armağan ettiler. Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasında bu kahramanlıkların büyük etkisi olmuştur.

Bu zaferlerden aldığı ruh ve kudretle tüm cephelerde şahlanan kahraman milletimiz, Anadolu'nun işgal edilemez kutsal bir vatan olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Ardahan İli yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahip olup, MS 628 yılında Hazar Türklerinin bir kolu olan Arda Türklerinin eline geçerek Ardahan adını almıştır. Kazım Karabekir Paşa tarihe mal olan “Boğazlar Boğazımız, Kars-Ardahan Bel Kemiğimizdir.”sözünü söyleyerek Ardahan’ın yurdumuz için ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulamıştır.

Asya’dan Anadolu’ya bir geçiş noktası olan Ardahan bu stratejik konumu itibariyle tarih boyunca bu bölgede bulunan devletler arasında mücadelelere sebep olmuştur. Yılın 7 ayı kar altında bulunan ve Türkiye’nin en çok göç veren ili durumundaki Ardahan ilimiz milli mücadelede gösterdiği gayret ile aziz milletimize cesaret vermiş ve kurtuluş ateşinin yakıldığı serhat il olmuştur.

Ülkemizin zor günler yaşadığı, işgallere maruz kaldığı tarihte, Ardahan’ımızın da içinde bulunduğu dönemi tüm olumsuz şartlara rağmen, ecdadımızın kahramanlığı ve manevi gücü, düşmanı söküp atarak, huzurlu yaşamamıza vesile olacak bir kahramanlığın eşsiz örneğini de göstermişlerdir. İşgalden özgürlüğe geçen bu anlamlı günü bizlere bırakan ecdadımızı saygı şükran ve rahmetle yad ediyorum. Bin yıllık gönül bağımızla sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, ortak yaşama kültürünü oluşturmuş kardeşlik kenti Ardahan’da bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece gelecek günlerimiz çok daha güzel olacaktır.

 Günden güne büyüyen ve gelişen cennet vatanımızın “Serhat Şehri” Ardahan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü kutluyor, bu cennet toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Şarkın Fatihi Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşamızı , canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

“VERİLMEYECEK ŞEYLER VARDIR, ŞEREF GİBİ ŞAN GİBİ, KARS GİBİ, ARDAHAN GİBİ…”

.Bundan tam 102 yıl önce 23 Şubat 1921 tarihinde Ardahan’ı düşman işgalinden kurtarmak için Şarkın Fatihi Kazım Karabekir Paşamız ve Halit Paşamız düşman üzerine yürümüş ve çetin bir çatışmalardan sonra Kafkaslar diyarı, Anadolu’nun kilidi Serhat ilimiz Ardahan’ı vatan topraklarına geri katmışlardır. Bin yıllık gönül bağımızla sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, ortak yaşama kültürünü oluşturmuş kardeşlik kenti Ardahan’da bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece gelecek günlerimiz çok daha güzel olacaktır  Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir.

Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel zenginliklere sahip Serhat Şehri Ardahan’ımızın gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışmaktır. Barışın, hoşgörünün, kardeşliğin geliştiği büyüdüğü Ardahan’ı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.

93 Harbi sonrası 43 yıllık işgal döneminde; yaşlısı, genci, kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık göstererek, kutsal vatan topraklarının  bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Ardahanlı Şehitlerimizi ve Tüm Şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yâd ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ardahan’ımızın 102 . kurtuluş yıl dönümünü yürekten kutluyor, kıymetli Ardahanlı hemşehrilerime  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.