KARS Haber Girişi : 01 Mart 2024 23:38

DR. Erdoğan Yıldırım’ın Deprem Haftası Kutlama Mesajı

DR. Erdoğan Yıldırım’ın Deprem Haftası Kutlama Mesajı
DR. Erdoğan Yıldırım’ın Deprem Haftası Kutlama Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

DR. Erdoğan Yıldırım’ın Deprem Haftası Kutlama Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 1-7 MART DEPREM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

“Ülkemizde her yıl 1-7 Mart Deprem haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır."

Ülkemiz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer almaktadır. Bu nedenle; depreme karşı alınacak önlemler, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirilmesi, farkındalık ve güvenli yaşam kültürünün oluşturulması büyük önem arz etmektedir.

Eğitilmiş, bilinçli bireyler, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır.

Yapılan eğitimler ve etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, deprem olduğunda da toplumun bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesinin tekrar hatırlatılması, toprakları deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak bizim için son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle doğal afetlerin yıkıcı etkilerine karşı daha hazırlıklı bir toplum temennisiyle, özellikle ‘Asrın Felaketi’ olan Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde ve tüm doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.