SİYASET Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 23:43

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı KAFKAS HABER AJANSI

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

KAIFED GENEL BAŞKANI VE İYİ PARTİ ORTA DOĞU POLİTİKALARI BAŞKAN YARDIMCISI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve bütün bireylerin ortak dayanışmasını gerektiren bir konudur. Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, engelli insanların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, engellileri desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Toplumda her birey hayatımıza ayrı bir renk katmaktadır. İnsanın önündeki en büyük engel sevgisizlik ve anlayışsızlıktır. Engelli bireyleri anlamak ve onları hayatın içine katmak hepimizin görevidir. Öncelikle fiziki değil kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Hayatımızdan engelleri kaldıralım. Engellerimizi birlikte aşabiliriz.

Engelli kardeşlerimiz, yaşadıkları fiziki ve zihinsel engelleri aşmak için her gün tazelenen gayretleri ile engelli ailelerimiz ise gösterdikleri dayanışma ve fedakarlıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor, bize cesaret aşılıyorlar.  Sanatta, sporda, iş dünyasında, sivil toplumda, siyasette ve çalışma hayatında engelli kardeşlerimizin başarılarıyla daima onur ve mutluluk duyuyoruz.

Doğuştan veya sonradan engelli olmak, hiç kimsenin kendi isteği ile olan bir durum değildir. Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini, ne olacağını bilemeyiz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz ama yarın başımıza gelebilecek kötü bir hadiseden dolayı engelli olma ihtimalimiz yüksektir. Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız.

Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman, engelli kardeşlerimizin önündeki engelin ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Bu, birey olarak bizim görevimiz olduğu gibi kurumların da görevidir.

Bu özel haftanın engelli vatandaşlarımıza karşı insani sorumluluklarımızın yılda bir defa değil her gün ve her an farkında olmamıza vesile olacak bir hafta olmasını umuyorum.10-16 Mayıs Engelliler Haftası” vesilesiyle bu kapsamda yapılacak tüm çalışmaların engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu ve huzurlu güzel günler diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.