KARS Haber Girişi : 11 Mayıs 2024 02:27

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Engelliler Haftası Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMA MESAJI

İnsanlar eşit doğarlar ve topluma katılımda eşit haklara sahiptirler. Ancak gerçek yaşamda bazı gruplar; sosyal durumları, bilişsel ve fiziksel farklılıkları açısından söz konusu haklara sahip olamamaktadırlar. Engelliler de bu grubun bir kategorisini oluşturmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır.

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız.

Doğuştan veya sonradan engelli olmak, hiç kimsenin kendi isteği ile olan bir durum değildir. Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini, ne olacağını bilemeyiz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz ama yarın başımıza gelebilecek kötü bir hadiseden dolayı engelli olma ihtimalimiz yüksektir.

Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman, engelli kardeşlerimizin önündeki engelin ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Bu, birey olarak bizim görevimiz olduğu gibi kurumların da görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, engelsiz bir hayat diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Boş dünya 12 Mayıs 2024 20:42

    Helal olsun birtek sen mesaj yayınladın ALLAH'IN rahmeti üzerine olsun Basınada bedirede tesüf olsun