GÜNCEL Haber Girişi : 26 Aralık 2023 22:13

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajı KAFKAS HABER AJANSI

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN ‘27 ARALIK 1936 MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

Milli mücadeleye katılıp ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Âkif, inancıyla sanatını bir arada tutabilmiş, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Milli şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair değil, bir gönül erbabı, derin fikirleriyle gerçek anlamda bir aydın ve mütefekkirdir. aleme aldığı İstiklal Marşı, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir. Ebediyete irtihal edişinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum.

Mehmet Akif Ersoy adı, Türk milleti için vatan, millet, bayrak, özgürlük ve bağımsızlık kavramlarının karşılığıdır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız'ı yazdıktan sonra kendisine teklif edilen ödülü reddetmiş; bir lokma, bir hırka ilkesiyle yaşamıştır. Şiirlerinde vatan sevgisi, insan sevgisi, din sevgisi ile döneminin sorunlarını işleyen Mehmet Akif Ersoy, bugün de rahatça okunabilen üslubuyla edebiyatımızda derin bir iz bırakmıştır. En zor dönemlerde, İstiklal Marşımız ile bir milletin, yeniden doğuşuna, şahlanışına örnek olmuştur. Cephedeki kahraman askerlerimiz kadar, Aziz Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizde şiirleri, yazıları ve söyleşileri ile milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ve istikbal ruhunu iliklerimize adeta işlemiştir. Milli şairimiz, bu toprakların ruhunu, rengini ve aziz milletimizin benliğini yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. Bugün merhum şairimizin nakşettiği bu ruhu korumak ve kollamak adına üzerimize düşen görevi her daim yerine getirmeye hazırız. Ebediyete irtihal edişinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.