GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2022 21:41

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü Mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü Mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama” Mesajı

Ulu Önder Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği günü Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Yarınlarımızı bir güneş gibi aydınlatan; fikri hür, vicdani hür, irfanı hür yeni nesiller yetiştirenlerdir öğretmenlerimiz. Sizler gelecek nesli yetiştiren toplumun en önemli bireylerindensiniz. En kutsal meslek hangisi diye sorulacak olursa birçok kişi öğretmenlik der. Tabi ki her meslek içerisinde bir emek barındırır ve herkes tarafından saygı görmeyi hak eder. Her mesleğin kutsal sayılması için birçok sebep sayılabilir. Fakat öğretmenliğin diğer mesleklerden ayrılan önemli yönleri bulunur. En önemlisi öğretmenlik, bir ülkenin geleceğine büyük oranda yön verir. En başından bir insanı yetiştirmek ve onun hayatına önemli dokunuşlarda bulunmak hafife alınacak bir durum değildir. Öyle ki mesleklerinin her döneminde ayrı bir zorluk ile karşı karşıya kalırlar. Ailelerinden uzakta bir şehirde öğrencileri ile baş başa kalırken kendilerini onlara bir şeyler katmaya adarlar. Bir yandan çocuklarımızın gerçeği bulmak için akıllarının ve bilimin yol göstericiliğinin bilincine varmalarını sağlarken, öte yandan, sevgi, saygı ve tüm insan değerlerini, erdemlerini içselleştirmelerine çaba gösteriyorsunuz. Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerini özümsemiş yurt sever insanlar olarak yetişmeleri amacı için uğraş veriyorsunuz. Hem çok zorlu hem de kutsal bir hizmeti yerine getiriyorsunuz.

Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Çok değerli öğretmenlerimiz, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözünü düstur edinmenin bilincinde olduğunuza inancımız tamdır.

24 Kasımlar sadece Öğretmenler Günü olarak anılmasın, bu gün aynı zamanda en büyük öğretmen Atatürk'ün ideallerinin gerçekleşmesi günü de olsun. Ayrıca bu gün; birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yarının Türk çocuklarının Atatürk'ün özlediği şekilde yetiştirildiklerinin de ant günü olsun.

Cumhuriyetin çağdaş yurttaşlarını yetiştirenler ve ülkemizin geleceğini hazırlayanlar, yolumuzu aydınlatanlar, sizlere sevgi, saygı, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği ve Öğretmenler Günü olarak kutladığımız bu anlamlı günde görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş tüm öğretmenlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor, ebediyete irtihal etmiş, görevi başında şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.