GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2023 19:59

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Öğretmenler Günü mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Öğretmenler, bir milletin müreffeh bir toplum olması yolunda en çok emek sarf eden ve bireyin öğrenme yolculuğunda ona rehberlik ederek medeniyetlerin inşasında asli görevler üstlenen yol göstericilerdir. Kültürümüzde öğretmenliğin kutsal bir meslek sayılma idraki, kadim geleneğimizden kaynaklanıp bu aziz milletin ilme, irfana, fenne ve öğretmene duyduğu saygının en büyük nişanıdır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşmiştir.

Ülkemiz için daima umut kaynağı; istikbale güvenle bakan bir gençliğin varlığıdır. Hiç şüphesiz bu noktada en büyük emek ise yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda çalışan öğretmenlerimiz, güçlü Türkiye’nin teminatıdır. Bu nedenledir ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, yeni nesli Cumhuriyetin özverili öğretmen ve eğitimcileri yetiştirecek, yeni nesil onların eseri olacaktır. Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği vardır, olmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.