SAĞLIK Haber Girişi : 26 Ağustos 2021 12:08

Dr. Gökhan Perincek; Aşısızların Salgınına Dikkat!

Dr. Gökhan Perincek; Aşısızların Salgınına Dikkat!
Dr. Gökhan Perincek; Aşısızların Salgınına Dikkat! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Gökhan Perincek; Aşısızların Salgınına Dikkat!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek,  aşının nemine değinerek herkesi aşı olmaya davet etti.

Perincek, Covid-19 pandemisi nedeniyle Valiliğimiz ve buna bağlı kurumların özverili çalışmalarına rağmen vaka sayısındaki yüksek oranların devam ettiği, buna karşın aşılamada istenilen düzeye gelinmediğini belirti.

Princek Covid-19  hastalığına yakalanan, bu hastalık nedeniyle hastaneye yatırılan ve hayatını kaybeden kişilerin %90’nından fazlasını hiç aşı olmayan yada yetersiz aşı olan kişilerin oluşturduğunu ifade etti.

Perincek; “Şu an gidişat aşısızların pandemisine doğru gidiyor. Onların yarattığı bu virüs yükü, aşı olanları da maalesef riske atıyor. Her şeyden önemlisi şu an için geri kazandığımız her şeyi bir daha kaybetme ihtimalimiz olabilir.

Toplumda yanlış bir algıda aşı olunca virüsün bize bulaşmaz yada aşı oldum testim pozitif çıktı aşı işe yaraması düşüncesidir. Aşıda yüzde 90 oranında hastalıktan korur, virüsün bulaşmasını değil. Şu an virüsün PCR testinin pozitif çıkmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi yoktur. Yani siz virüsü alabilirsiniz ama aşılı olunca hasta olmanızı engeller. Aşı oldu ama PCR testi pozitif çıktı aşı işe yaramıyor’ söylemine aldanmamalı dedi. Yapılan çalışmalar aşının ölüm oranlarını düşürme ve hasta olmayı engelleme üzerine etkili olduğunu göstermektedir. Amerika’da haziran ayında ülke genelindeki Covid-19 ölümlerinin yüzde 99'undan fazlasının aşılanmamış kişiler arasında olduğunu tespit edilmiştir” dedi.

Perincek ayrıca; “Okulların açılacağı şu günlerde hem kendimiz hem de geleceğimiz olan çocuklarımız için; artık hayatımızın bir parçası olan; Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına uyalım ve AŞIMIZI yaptıralım” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK