SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 19 Kasım 2020 22:18 Haber Girişi : 19 Kasım 2020 22:19

Dr. Gökhan Perincek’den bir farkındalık daha

Dr. Gökhan Perincek’den bir farkındalık daha
Dr. Gökhan Perincek’den bir farkındalık daha KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Gökhan Perincek’den bir farkındalık daha

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TÜRKİYE'DE BİR İLK! DR. GÖKHAN PERİNCEK: “ÖNLEMLERİ HEP HATIRLAYALIM”

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, “Bilindiği üzere İlimizde sayın valimiz Türker Öksüz başkanlığında il pandemi kurulunun almış olduğu kararlar ve bu kararları titizlikle denetleyen ve uygulayan kolluk kuvvetlerinin yapmış olduğu çalışmalara rağmen, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde Covid-19 hasta sayısında belirgin bir artış gözlenmekte. Bu bağlamda Türk Toraks Derneği olarak salgının ilk başladığı andan itibaren hem görsel hem de yazılı basınla işbirliği içinde olup halkı bilgilendirici yazılar ve çalışmalar yaptık. Bunların dışında ne yapabiliriz düşüncesinde halkımızın daha fazla dikkatini çekmesi, covid-19 karşı kuralların daha fazla akılda kalması, hem de sıfır atık kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla bu bez çantaları tasarladık. Bu ülkemizde bir ilk olup; umarım vatandaşlarımızın covid-19 karşı farkındalığını artırmasına katkıda bulunmuş oluruz.” dedi.

Perincek; salgınla ilgili olarak, hasta sayısının artmasını önlemenin bizim elimizde olduğunu, Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına uymayla gerçekleştirilebileceğini söyleyerek, “Umutsuzluğa kapılmamalı, kendimiz için, sevdiklerimiz için, Karsımız için kurallara uymalıyız.” ifadesini kullandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.