SAĞLIK Haber Girişi : 05 Temmuz 2021 00:36

Dr. Gökhan Perincek; Vaka Sayısında Değil, Aşılamada Önde Olalım

Dr. Gökhan Perincek; Vaka Sayısında Değil, Aşılamada Önde Olalım
Dr. Gökhan Perincek; Vaka Sayısında Değil, Aşılamada Önde Olalım KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Gökhan Perincek; Vaka Sayısında Değil, Aşılamada Önde Olalım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, “Vaka Sayısında Değil, Aşılamada Önde Olalım” dedi.

Dr. Perincek, Covid-19 pandemisi nedeniyle Valilik ve buna bağlı kurumların özverili çalışmalarına rağmen vaka sayılarının istenilen düzeyde olmadığını belirterek. Aşılamada 18 yaş üstü ve daha önceden 2 doz Çin Sinovac firmasınca üretilen CoronaVac aşısıyla aşılanan 50 yaş üstü bireylerin 3. doz aşılamanın başlatılmasıyla birlikte tüm hemşerilerimizin vakit kaybetmeden aşılarını yaptırmaları gerektiğini belirti.

Dr. Perincek, “Bununla birlikte artık Covid19 aşıları sadece hastanede değil Valiliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ilimizde ve ilçelerde birçok noktada aşı uygulama alanları oluşturularak hemşerilerimizin aşıya daha kolay ulaşılması sağlanmıştır, birçok ülke halen aşı bulmada sıkıntı yaşarken bizler bu fırsatı kaçırmamalıyız” dedi.

Perincek ayrıca, bu hastalığı yenmenin çok basit kurallara bağlı olduğunu bu kuralların artık hayatımızın bir parçası olan; Maske, Mesafe, Temizlik ve buna son eklenen aşı olduğunu sözlerine ekledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.