KARS Düzenleme Tarihi : 25 Ağustos 2020 11:16 Haber Girişi : 25 Ağustos 2020 11:16

Dr. Perincek; Maskemiz Sağlık Kalkanımız Olsun

Dr. Perincek; Maskemiz Sağlık Kalkanımız Olsun
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Dr. Perincek; Maskemiz Sağlık Kalkanımız Olsun

Dr. Perincek; Maskemiz Sağlık Kalkanımız Olsun

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek,  “Maskemiz Sağlık Kalkanımız Olsun” dedi.

Perincek; Ülkemizde olduğu gibi maalesef ilimizde de son günlerde covid-19 hasta sayılarında belirgin bir artış olduğunu belirtti. Bu konuda hastalığa karşı en büyük silahımızın maske olduğunu belirten Perincek; “Maskenin herkesin takması durumunda yararı olduğunu ve hastalığa karşı büyük bir silah olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Çocukların korona virüsünü daha az bulaştırdığı algısının yanlış olduğunu da ifade eden Perincek; “Geçtiğimiz hafta bu zamana kadar yapılan en geniş çaplı çalışmada görüldü ki çocuklar yoğun bakımda yatan yetişkinlerden bile daha çok virüs çıkarabiliyorlar. Bu nedenden dolayı kendimiz olduğu gibi çocuklarımıza da maske takmalı ve kalabalık ortamlardan uzak tutmalıyız” şeklinde konuştu.

Perincek; ağız ve burun maskesinin korona virüsten korunmak için çok önemli olmakla birlikte yeterli olmadığının altını çizdi ve korona virüsün bulaşmasını engellemek için sosyal mesafe kuralına uyulmasının ve insanların düzenli olarak ellerini sabunla yıkayarak, dezenfekte etmesinin şart olduğunu vurguladı. 

Perincek; bu hastalığı yenmenin çok basit kurallara bağlı olduğunu bu kurallara uymayla ilimizde artışa geçen hasta sayısını en kısa zamanda yeniden düşüre bileceğimizi, ben güçlüyüm bana bir şey olmaz algısının yanlış olduğunu, kendimiz kadar yakınlarımızı ve etrafımızdaki yaşlı ve kronik hastalığı olan kişileri de düşünerek hareket etmek gerektiğini kaydetti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.