SAĞLIK Haber Girişi : 10 Haziran 2020 11:35

Dr. Perincek; Maskeni Tak Hayata Sağlıkla Bak

Dr. Perincek; Maskeni Tak Hayata Sağlıkla Bak
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Dr. Perincek; Maskeni Tak Hayata Sağlıkla Bak

Dr. Perincek; Maskeni Tak Hayata Sağlıkla Bak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek,  “Yapılan araştırmalarda, koruyucu maske kullanımının, koronavirüsün yayılmasının önlenmesine katkı sağladığı tespit edilmiştir. “ dedi.

Perincek; “Araştırmalar, ağız ve burun maskelerinin konuşurken hava akışını engellediği ve bu şekilde enfeksiyon içeren parçacık ve damlacıkların havaya yayılmasını önlediği yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır” diye konuştu.

“Maske takmanın zorunluluğun olmadığı kentlerdeki vaka sayıları ile maske takmanın zorunlu olduğu kentler arasında önemli bir farklılık tespit edilmiştir” diyen Perincek, “Bu da bizlere maske takmanın COVID-19'un yayılmasının yavaşlamasına katkı sağladığını göstermektedir.” Şeklinde konuştu.

Perincek; ağız ve burun maskesinin koronavirüsten korunmak için yeterli olmadığının altını çizdi ve koronavirüsün bulaşmasını engellemek için sosyal mesafe kuralına uyulmasının ve insanların düzenli olarak ellerini sabunla yıkayarak, dezenfekte etmesinin şart olduğunu vurguladı.

Perincek, “Bununla birlikte COVID-19'un daha yaygın görüldüğü illerden gelen kişilerin asemptomatik taşıyıcı olabileceği hiçbir zaman unutulmamalı” diyerek izolasyon kuralları gereği bu kişilerle 14 gün süresince görüşmemesi gerektiğinin önemini vurguladı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.