GÜNCEL Haber Girişi : 11 Haziran 2022 22:55

Duayen Gazeteci Burhan Akyıldırım’a Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü

Duayen Gazeteci Burhan Akyıldırım’a Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü
Duayen Gazeteci Burhan Akyıldırım’a Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Duayen Gazeteci Burhan Akyıldırım’a Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta uzun yıllar gazetecilik mesleğini yürüten duayen gazeteci Burhan Akyıldırım’a meslekte 50 Yıl Onur Ödülü verildi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV) tarafından iletişim alanına giren mesleklerde emek veren ve mesleklerinde yarım yüzyılı geride bırakan duayen gazetecilere düzenlenen bir törenle teşekkür plaketi verildi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV) meslekte 50 yılını dolduran gazetecilere onur ödülü verdi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde bulunan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Meslekte 50 Yıl Onur Günü" etkinliği Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla bu yıl 19’uncusu düzenlendi. Usta gazetecilerin yanı sıra okul bünyesindeki gazete, sinema, radyo ve reklamcılık atölyelerinde çalışan genç iletişimcilere de “Emek Ödülleri” verildi. Ankara Üniversitesi ATAUM Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde ayrıca mezuniyetlerinin 50 yılını kutlayan BYYO-İLEF mezunlarına da anı madalyaları verildi.

Ödül töreninde İLEV Başkanı Ali İnandım, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı konuşma yaptı. 19’uncu Meslekte Onur Günü etkinliğinin sunumunu ise öğretim görevlisi Hatice Kurt yaptı.

Bilgin’e “Meslekte 50 Yıl Onur Plaketi”

Ödüllerini alan ustalar ve öğrenciler tören sonrası Gazeteciler Cemiyeti Lokali’ndeki kokteylde bir araya geldi. İLEF Dekanı Abdülrezak Altun ile İLEV Başkanı Ali İnandım, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu toplantısı nedeniyle ödül törenine katılamayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e Genç gazeteci adaylarına tavsiyelerde bulunan Bilgin, “Bu mesleğe başladığınızda kişisel çıkarlarınızı ve siyasi görüşlerinizi çalıştığınız yerlerin kapısında bırakacaksınız. Belirli yükleriniz elbette olacak ancak mesleğinizi asla bunlara alet etmeyeceksiniz. Ne yandaş olacaksınız ne şakşakçı ne de güzeli görmek için gözlerinizi kapalı tutacaksınız. Yaparsanız ne mi olur? Bugün aramızda bulunan gazeteciler için, onurunu korumuş meslektaşlar olamazsınız. Tarihin basın çöplüğünde kalırsınız ve sizi hiç kimse hatırlamaz. Eğer hatırlanmak istiyorsanız inancınızı umudumuzu kaybetmeyin. Biz kaybetmedik, ölünceye dek kaybetmeyeceğiz. Umarım siz bizden daha da iyi örnek olur ve bizden daha da iyi mücadele edersiniz. Bu karanlık demokrasiden uzak basın özgürlüğüne, tıpkı çölde suya ihtiyacı olan susamış olan bu topluma pınar olursunuz. Biz yeterince pınar olamadık belki ama sizden umudumuzu hiç kesmiyoruz” diye konuştu.

Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü

Mazereti sebebiyle törene katılamayan Burhan Akyıldırım’a gönderilen plakette ise şunlar yazıldı: “ Bu mesleğin varoluşunun birinci koşulu ustaların var oluşudur. Bir usta olarak mesleğinizde geride bıraktığınız 50 yılın onurunu bizimle paylaştığınız ve Türkiye’de iletişim alanının gelişmesinde gösterdiğiniz çabalarınızdan dolayı şükranlarımızı sunarız”.

Burhan Akyıldırım kimdir

Meslekte 50 yıl Onur Ödülü alan Burhan Akyıldırım, 1 Ekim 1949’da Kars iline bağlı olan Iğdır’ın Melekli köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini burada tamamlayan Akyıldırım, ortaokul sıralarında küçük yaşlarda gazeteciliğe merak saldı. 1963 yılında Serhat Gazetesi’nde mürettip çırağı olarak çalışmaya başlayan Akyıldırım, Yeşil Iğdır ve Hudut gazetelerinin çeşitli kademelerinde çalıştı.

Babasının memuriyeti sebebiyle Kars merkeze göç eden Akyıldırım, Hüryurt ve Bugün gazetelerinde çalıştı. 1983 yılı Temmuz ayında TRT’nin Kars Muhabirliği’ni yapmaya başlayan Akyıldırım, bu görevini 2009 yılına kadar sürdürdü. TRT’den ayrıldıktan sonra Kars’ta Hüryurt gazetesinde haber ve makaleler kaleme alan Akyıldırım, Tercüman, Milliyet, Güneş, Fotospor gazetelerinin Kars muhabirliğini de yaptı. Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin 20 yıldır Genel Sekreterliği görevini de yürüten Akyıldırım, aynı zamanda Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Onur Kurulu’nda görev yapıyor.

Akyıldırım, evli ve 2 çocuk babası.

Akyıldırım, habercilik  çalışmaları sebebiyle Kars ve yöreye katkılarından dolayı çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildi, gazetecilik meslek örgütlerince açılan yarışmalarda da çeşitli dallarda ödüller kazandı.

Yarım yüzyılı geride bıraktılar

“Meslekte 50 Yıl Onur Plaketi” alan gazetecilerden bazıları şunlar: Abbas Satır, Abdullah Cenkciler, Ahmet Tekeş, Ali Dalkılıç, Atila Çalışkan, Atila Güvenç, Aykın Tuna, Bekir Rüştü Altay, Ercan Deva, Erdem Dereli, Erdem Noyan, Ersin Özençel, Ertürk Yöndem, Fethi Akkoç, Fide Moral Motan, H. Yüksel Hançerli, Hadi Şenol, Hüsamettin Ünsal, İhsan Tunçoğlu, Kutlay Doğan, Leyla Emeç Tavşanoğlu, M. Korkmaz Boyacıyılmaz, Metin Devrim, Mustafa Bozdemir, Mustafa Yoldaş, Nazmi Bilgin, Necdet Gülşen, Nurcan Karagöz Herischi,  Oğuzhan Kavaklı, Ömer Faruk Bayhan, Ömer Faruk Yılmaz, Rafet Eşit, Saffet Sakarya, Serpil Akıllıoğlu, Seva Ülman, Süleyman Naci Ukav, Şahap Alp, Şefik Kahramankaptan, Tansu Polatkan, Tekin Özertem, Tuğrul Sarıtaş, Zeki Taşar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.