KARS Haber Girişi : 29 Haziran 2021 00:10

Düğünlerde At Yarışı Organizasyonu

Düğünlerde At Yarışı Organizasyonu
Düğünlerde At Yarışı Organizasyonu KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Düğünlerde At Yarışı Organizasyonu

KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünden uzun zamandır Yapılmayan Düğünlerde At yarışı organizasyonu yeniden Yapılmaya başlandı.

Köy düğünlerinde damat evinde düğün çalındığı gün köyün gençleri tarafından organize edilen at yarışları uzun yıllardır Benliahmet köyünde yapılmıyordu

 2020 yılında Kurulan Benliahmet köyü Atlı spor kulübü vesilesi ile köyde Atlara ilgi alaka yoğunlaştı.

Kulüp Başkanı Kasım Kızılaslan "Atlı spor kulübümüz kurulduktan sonra köyümüzde birçok yarışlar düzenledik Gerek köydeki köylülerimiz gerekte gurbette olan köylülerimiz bu konuda çok destek verdiler. Gerek selim Belediye başkanımız Gerek Dernek yönetimimiz ve iş adamı köylülerimiz bizleri yalnız bırakmıyor sağ olsunlar.

Kulüp yönetimi olarak Her zaman köyümüzün birlik ve beraberliğini Ön plana çıkaracak etkinlikler yaptık ve yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Düğünlerde At yarışı yapılması eskiden bu yarışlar yapılıyordu fakat son yıllarda ata olan ilgi azalınca bu yarışlar yapılmadı ve bir nebze unutuldu.

şimdi ise Atlı spor kulübü vesilesi ile yarışları yapmaya başladık. Bundan sonra her düğünde At yarışı yapılacak ve çokta güzel oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şeklinde bilgi Aktardı.

Kulübün basın sorumlusu Fatih Akbaba ise Kulübümüzün kurulması köyümüz için çok güzel oldu. Sizlerin vesilesi ile  Gerek yerel gerek ise ulusal medyada Benliahmet köyü Geniş yer Aldı. Köylülerimizde bu konuda çok memnun. At yarışları düzenliyoruz şu anda köyümüzde şuanda 8 tane yarış 5.6 tanede Yerel atlarımız var. Her geçen gün Bu sayı yükseliyor.

Bundan sonra Düğünlerde At yarışlarımız olacak. Kulüp yönetimi ve komitemiz ile birlikte organize edip Düğünlerde de eskisi gibi at yarışlarımız olacak bizlere destek veren herkese teşekkür ederim.

Komite başkanı Bülent acar ise kulübümüzün kurulması gerçekten çok güzel oldu. Bir çok güzel yarışlar düzenledik. Şimdi ise düğünlerde At yarışı düzenliyoruz ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Unutulmuş ve yapılmayan bir etkinlikti bunu da atlı spor kulübümüz sayesinde yeniden canlandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum şeklinde bilgi aktardı.

(VA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.