KARS Haber Girişi : 05 Kasım 2021 00:38

Düğününde Böyle Oynamadı

Düğününde Böyle Oynamadı
Düğününde Böyle Oynamadı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Düğününde Böyle Oynamadı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sibel Polat’ın kurucusu olduğu Kars-ı Dilbeste Topluluğu Dolunay Derneğine ziyaret gerçekleştirerek, Dernek üyeleriyle eğlenceli vakit geçirmelerinin yanı sıra duygusal anlar yaşadılar.

Dernek üyelerinden Gürkan Işık, Dolunay Derneğini ziyaret ederek kendileri için türküler söyleyen, birlikte halay çekip karşılıklı oynayarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan Kars-ı Dilbeste Topluluğunda yer alan genç arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür etti. Işık, bu ziyaretin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyledi. Başından bir evlilik geçen Işık’ın ‘Düğünümde bile bu kadar eğlenmemiştim’ sözü ise Dernek üyeleri ve gençlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Kafkas Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sibel Polat, Kars’ta müzik ve dansla ilgilenen gençleri bir araya getirerek, gönüllü olarak Serhat şehrimizde dezavantajlı bireyler için sanatsal faaliyet (müzik dinletisi – dans gösterisi) yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Polat, her iki gurubun da birbirleri ile kaynaşabilecekleri ortak yaşam alanı oluşturarak sosyal alanda pozitif yönde kalıcı izler bırakmak, bunun yanı sıra gençlerin birlik ve beraberlik içerisinde sanatlarını icra edebilmelerine olanak tanımak amacıyla Kars-ı Dilbeste Topluluğunu kurduğunu açıkladı.

Kars-ı Dilbeste Topluluğu ile bugüne kadar 4 etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Polat, son olarak Dolunay Derneğini ziyaret ettiklerini, burada Kars-ı Dilbeste Topluluğunun Dernek üyeleri için çeşitli halk türküleri söylediklerini ve Dernek üyeleri ile birlikte karşılıklı oynayarak müziğin, dansın iyileştirici ve motivasyon arttırıcı gücü sayesinde birlikte keyifli ve kaliteli zaman geçirdiklerini belirtti.

Kars-ı Dilbeste Topluluğunun belirli kişi ve sayısı olmadığını belirten Polat, Kars’ta müzik ve dans ile ilgilen gençler, mahalli icracılar, müzik evleri, Kars yöresi Âşıklarından destek beklediğini söyledi. Polat ayrıca, bugüne kadar gerçekleştirilen sanatsal faaliyetlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kars36 Spor Kulüp Başkanı Erkan Aydın’a ve Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Ocak’a teşekkür ederek, bundan sonra da desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.