GÜNCEL Haber Girişi : 19 Kasım 2018 09:02

Ebubekir Keleş’in Kandil Mesajı

Ebubekir Keleş’in Kandil Mesajı
Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ebubekir Keleş’in Kandil Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Mübarek gecelerin toplum hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrifleri dolayısıyla kutladığımız Mevlid-i Nebi Haftası da bu özel günlerin başında yer almaktadır. Peygamber Efendimizin doğumu karanlıkları aydınlığa çevirirken insanlığa rahmet ve güzellikler sunmuştur. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine muhtacız.

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberin hayatı ve öğütleri, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak birçok güzel örneği barındırmaktadır. Mevlid-i Nebi Haftasını, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz. Sevgili Peygamberimizin dünyaya gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtır.

Peygamberimizin hayatını okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla'nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını dilerim.

Bu mübarek gecenin tüm dünyada barışa, huzura ve refaha vesile olmasını diliyor; tüm İslam âleminin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ediyorum.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.