KARS Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 2021 22:18 Haber Girişi : 01 Ocak 2021 22:19

Ecdadımızdan kalan mirasımıza sahip çıkalım

Ecdadımızdan kalan mirasımıza sahip çıkalım
Ecdadımızdan kalan mirasımıza sahip çıkalım KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ecdadımızdan kalan mirasımıza sahip çıkalım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İş insanı Yasin Aşkın Yıldırım'dan ekonomik sıkıntı çeken Türk Cumhuriyetleri ve Afrika kökenli öğrencilerine burs ve gıda desteği.

Yıldırım, “Çok zor koşullarda öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin yerel halkla ilişkilerde sosyal uyumlarını, psikolojilerini, akademik başarılarını etkileyen etmenler arasında en büyük sorunun ekonomik olduğu görünmektedir.  Türkiye'nin pro-aktif dış siyaseti olmak üzere büyüyen ekonomisine katkı sağlayacak olan bu kardeşlerimizin ekonomik ve sosyal sorunlarına sahip çıkmamız ve yanlarında olmamız gerekmektedir. Şehrimizde uluslararası öğrencilerle ilgilenen sivil toplumun hali pek iç açıcı değildir.” dedi.

Çağrıda de bulunan Yıldırım, “Türk Kızılay Kars Şb. Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şb. İlim Yayma Cemiyeti Kars Şb. İHH. Kars Şb. Vs. Başta olmak üzere STK'ları öğrenci kardeşlerimize gıda desteği olmak üzere her türlü ihtiyaçlarına destek olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki Uluslararası öğrenciler bilime, kültür ve sanata, ekonomiye, uluslararası rekabete, en önemlisi eğitim kalitesinin artmasına, Türkçenin dünyaya yayılmasına, Üniversitelerimizin yükselmesine, ve ülkelerine döndüklerinde Türkiye’mize  çok farklı yönlerde  önemli katkılar sağlar” diye konuştu. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • AHMET KARSLI 02 Ocak 2021 17:00

    Her alanda var olan bir insan Kars'a böyle insanlar lazım yolun açık olsun