EĞİTİM Haber Girişi : 27 Ekim 2023 00:53

Eğitimde “Kafkas” Modeli

Eğitimde “Kafkas” Modeli
Eğitimde “Kafkas” Modeli KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Eğitimde “Kafkas” Modeli

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Ziya Polat eğitimde çığır açacak dev Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri (KAFKAS ) Projesini tanıttı.

Kars'ta eğitimin daha üst seviyelere çıkartılması için Kars’ta KAFKAS Projesi" geliştirildi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın öncülüğünde hazırlanan projenin tanıtım toplantısı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri müzik dinletisinde bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri projelerinde toplam 44 projenin bulunduğunu söyleyerek, “Bu projelerimizde öğretmen ve veli eğitimleri, kitap okuma, bilim, sanat ve müzik gibi her alan mevcut. Bundan sonraki süreçte projeleri alana gönderirken sağlıklı bir şekilde uygulanması noktasında takipçisi olacağız.” dedi.

Kars’ta akademik başarıyı arttırmanın çabası içerisinde olacaklarını dile getiren Vali Polat ise, “Eğitim, eğitim, eğitim derken sadece akademik başarı değil, bunu hep söylüyorum bizim amacımız; iyi insan ve ahlaklı nesil yetiştirmek, devletine milletine, bayrağına, diline, atasına bağlı evlatlar yetiştirmek. Biz aklı da, kalbi de iyi olan çocuklar istiyoruz. Biz aklı ve kalbi, devletin, milletin yarınını düşünerek atan çocuklarımızın bizi yönetmesi istiyoruz. Bu imzayı siz öğretmenler atacaksınız. Projemiz öncelikle emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, yaklaşık 1,5 aydır gece gündüz demeden çalışıyorlar, zümre toplantıları yapıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımızın, STK'larımızın görüşleri alındı, kurumlarımızla ortak çalışmalar yapıldı. Biz şunu yaptık anlayışıyla değil, bir ekip ruhuyla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Tabi akademik başarı maalesef sistemin önümüze koyduğu sonuçlardan biri. Kars'ta akademik başarının nasıl arttırınız bunun çabası içerisinde olacağız. Bu konuda şu an geçtiğimiz haftalarda dördüncü sınıflarda il merkezinde bir pilot uygulama yapıyoruz. Kars Belediyemizin destekleriyle bir uygulamaya başladık. İnşallah sene sonunda verimli olduğunu düşünürsek il geneline yayacağız. Şuan zeka oyunlarında Kars’tan hiçbir takımımız turnuvalara gitmedi, bildiğim kadarıyla BİLSEM’de ve Gençlik Merkezinde 1’er öğretmenimiz var bunun haricinde maalesef ekibimiz katılmadı. Bu sene Nisan ya da Mayıs ayında Rize’deki turnuvalara kesinlikle katılacağız. Şu an 24 öğretmenimizin eğitimine başladık. Onu da belediyemiz, valiliğimiz, özel idaremiz üstlendiler. O öğretmenlerimiz sahaya yayılıp çocuklarımıza, öğretmenlerimize eğitim verecekler inşallah. Zeka oyunlarının da akademik başarıya etkisinin nasıl olduğunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Tabii akademik başkanın yanında biraz önce çocuklarımızı ve onları yetişen öğretmenimizi gördük, kendi çocuklarımız ne güzel çaldılar, söylediler, yüreğimize dokundular. Kendi çocuğumuzun çalmasını istiyorum, kendi çocuğumun tiyatro yapmasını istiyorum.” dedi.

KAFKAS Projesi; Kars genelinde belirlenen eğitim hedeflerine daha kolay ulaşılabilmesi, tüm okullar ve eğitim kurumlarında arzu edilen başarıya ulaşılması için yapılan çalışmaların bütününü oluşturuyor. Proje kapsamında; çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak, başarılarını artıracak kitap okuma, eğlenerek öğrenme, zekâ oyunları, matematik şenlikleri, bilişsel beceri, manevi değerler eğitimi, proje yazma, deneme sınavları, sosyal-kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçirilmesiyle Kars'ta eğitimdeki başarının büyük ivme kazanması bekleniyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.