KARS Haber Girişi : 06 Ocak 2022 21:13

En Büyük Servetim, Kültürel Mirasım

En Büyük Servetim, Kültürel Mirasım
En Büyük Servetim, Kültürel Mirasım KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

En Büyük Servetim, Kültürel Mirasım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dikme Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu

Kuruculuğunu Isparta Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulundan Sınıf Öğretmeni Güllü DUMAN YEGEN' in yaptığı , saha yürütücülüğünü; kendini sürekli yenileyen ve geliştiren bir anlayışa sahip olan ve bu özelliğini bulunduğu her ortamda yansıtmasıyla bilinen Dikme Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu; 4/A sınıf Öğretmeni Zeynep YOLCU' nun yaptığı, katılımcı ortaklarının   ise  Şanlıurfa, Kars,  Kocaeli, Afyon, Isparta  olmak üzere ülkemizin toplam  10 okulundan   yaklaşık 100 öğrencinin olduğu ekipler,  tam bir kültür mozaği oluşturma yolunda çalışmalara başladılar.          

Bu etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz Anadolu'nun  somut ve somut olmayan kültürel miras ögelerini tanıyarak ,  çeşitli etkinliklerle disiplinler arası  boyutta  uygulamalı bir çalışma yürüteceklerdir. Bu çalışmaları yaparken hem Türkiye coğrafyasını hem de coğrafyanın zengin  kültürel ögelerini tanıyacaklar, tanıdıkça sahiplenip koruyacaklar ve gelecek nesillere aktarım için bir köprü oluşturacaklar.

"EN BÜYÜK SERVETİM, KÜLTÜREL MİRASIM"   Projesi İle   Kültür Elçileri Anadoluyu Keşfedecek

'' Mekan olarak evren,dört bir yanımı çevreleyip beni atom zerreciği gibi yutuyor; ama ben zihisel düşüncemle dünyayı kavrıyorum.''   Blaise Pascal

İçinde bulunduğumuz evrende bir atom zerreciği kadar olsak da, öğrenme ve öğretme arzumuzun bizi mutlu eden şeyin ta kendisi olduğunun bilincindeyiz.

Hızla değişen ve gelişen bilgi toplumunda,kültürel mirasımızı korumak ve korurken de çağa ayak uydurmak bizler için çok çok önemli.

Her nesil, miras aldığı kültüre, çevreleri, doğaları ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak maddi ve manevi katkı yapar, sürekli biçimde yeniden yaratır ve onu kendinden sonraki nesillere miras bırakır (UNESCO, 2003). Kuşaktan kuşağa aktarılan bu mirasın korunması, geçmişi öğrenerek bugünü anlamlandırmak, değerlendirerek deneyimlerinden yararlanmak, sonraki nesillere eksiksiz şekilde aktararak geleceğin doğru kurulmasını sağlamak, farklı kültürler ve nesiller arasındaki diyaloğu geliştirmek gibi birçok nedene dayalı olarak önem taşımaktadır. Bu noktadan yola çıkan, Kars'ın en kaliteli okullardan biri olan okulumuz Dikme Hacı Yasemen Yılmazel ilkokulu E-Twinning kapsamında  yeni  bir projeyle çalışmalara başladı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.