KARS Haber Girişi : 10 Şubat 2020 22:57

En Büyük Yanlış Yanlışların Farkında Olmamaktır

En Büyük Yanlış Yanlışların Farkında Olmamaktır
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK En Büyük Yanlış Yanlışların Farkında Olmamaktır
En Büyük Yanlış Yanlışların Farkında Olmamaktır

En Büyük Yanlış Yanlışların Farkında Olmamaktır

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars İli Türkiye İnsan Hakları ve Etik Kurul Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Kars’a gelen AB Türkiye Delegasyonuna Ulu Camii’nde yaşananların neden gezdirilip, anlatılıp, tanıtılmadığını sordu.

YILDIRIM: GEÇEN YIL YAPILAN YANLIŞ BUGÜN DE MAALESEF TEKERRÜR ETMİŞTİR.

Yıldırım'ın yaptığı basın açıklaması şöyle:

"Bırakın yerli ve yabancı misafirlerimize anlatmayı elimize büyük bir fırsat geçmişken neden ve niçin  Birçok AB Türkiye Delegasyonu bir araya gelmişken Kars Ulu Cami’de yaşananlar gezdirilip, anlatılıp, tanıtılmadı.

İnsanların açtıkları yollar, verdikleri dersler toplumların geleceğine de yön vermektedir. Bugünün yanlışları dünden başlamakta, yarının doğruları ise bugünden belirlenmektedir.

Birileri Ulucami   Kars ve çevresin de yapılan katliamları unutturmaya çalışsa da biz unutmayacağız ,unutturmayacağız.

Kimin sana biraz emeği geçerse, sen ona karşılık daha fazlasını yapmalısın.  Bizi biz yapan, bizi bir yapan her şeyin, başımızın üstünde yeri vardır. Asırları aşarak bugüne seslenen ecdadımızın yadigarı Kars Ulucami de yaşanan tarih niçin ve neden birileri tarafın dan yok sayılıyor anlamak mümkün değil.

Kökünden suyunu almayan bir bitki nasıl çürür ise, tarihinden ibret ve ders almayan milletler de çürümeye mahkûmdur.

Bir milleti millet yapan değerler vardır. Bu değerlere sahip çıkmayan milletler, benliğini kaybeder ve kültür emperyalizminin ayakları altında ezilir gider.

 "Tarihi olmayanların bile milli birlik ve beraberliği sağlayabilmek, gençliğine bir gaye ve ideal verebilmek için, efsaneler uydurdukları bir dönemde,

Tarihimize karşı ne kadar duyarsız olduğumuzu gösteren acı bir tablodur.

Evet, Ulu Cami çok şükür rahmetli bir hayırsever tarafından 90 yıl sonra hatırlanıp açılması sağlandığı için bugün kapalı değil ama garip mahzun ecdadının diri diri yakıldığına şahitlik yapmış taşlarının ağladığı bir Camii.

Tarihten ders alınsaydı, tarih tekerrür etmezdi. Kars halkına Milletvekillerimize, yetkililere ve sivil toplum kuruluşlarına yazılı ve görsel basına rica ediyorum. Sahip çıkalım."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.