KARS Düzenleme Tarihi : 31 Ekim 2020 12:42 Haber Girişi : 31 Ekim 2020 12:42

Enkazlarda zamanla yarış

Enkazlarda zamanla yarış
Enkazlarda zamanla yarış KAFKAS HABER AJANSI

Enkazlarda zamanla yarış

KAFKAS HABER AJANSI

İzmir'deki 6.6'lık depremin ardından enkazlarda zamanla yarış

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamaya göre; İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısı 831'e yükseldi. Deprem sonrasında, 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 489 artçı sarsıntı yaşandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında dün saat 14.51’de, Richter ölçeğine göre 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssüne yakın Seferihisar’da deniz taştı, küçük çaplı tsunami oluştu. Deniz suyu ilçenin cadde ve sokaklarını doldurdu, önüne ne gelirse sürükledi. İzmir'in, tarihindeki en büyük depremlerinden biri olan depremde, biri boğulma olmak üzere 25 kişi yaşamını yitirdi, 831 kişi ise yaralandı.

Deprem İzmir’in yanı sıra Ege ve Marmara bölgesindeki birçok ilde hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince operatörlerde yoğunluk oluştu. Telefonla yakınlarına ulaşamayanlar yollara dökülünce İzmir'de trafik kitlendi. Ayrıca hastaneler, itfaiye, polis, AFAD, UMKE, belediye ve sağlık ekipleri alarm durumuna geçti. Deprem sonrasında, 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 489 artçı sarsıntı yaşandı.

Deprem, Yunan adalarında da hissedildi. Deprem nedeniyle Sisam’da 2 çocuk hayatını kaybetti. Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları da depremin vurduğu Bayraklı’da gelerek günboyu çalışmaları yerinde takip etti.

SAATLER SONRA KURTARILDILAR

Deprem sonrası enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için yürütülen seferberlikte birçok vatandaş, yıkılan binaların altından çıkarıldı. Çalışmalara katılan Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, enkaz altında kalan Buse ile telefon konuşmasına canlı yayında tüm Türkiye şahit oldu. Bakan Pakdemirli'nin 283 sokaktaki 8 katlı 28 daireli tamamen yıkılan Rıza Bey apartmanın enkazı altında konuştuğu Buse Hasdemir 9.5 saat sonra, saat 00.20'de kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı.

Buse”nin dışında 62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. 15. saat içinde ise 53 yaşındaki Fadime Tolu, Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından sağ olarak kurtuldu. Ayrıca, Hülya Özmet, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 17 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Bayraklı ilçesinde çöken 8 katlı Rıza Bey Apartmanı’nın enkazının altında mahsur kalan 16 yaşındaki İnci Okan ve köpeği Fıstık da yaklaşık 18 saat sonra kurtarıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor. (dha)

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.