EKONOMİ Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 16:15

Erdal Can Alkoçlar: Maden haklarının menkulleşmesi borca dayalı olmayan finansman sağlar

Erdal Can Alkoçlar: Maden haklarının menkulleşmesi borca dayalı olmayan finansman sağlar
Erdal Can Alkoçlar: Maden haklarının menkulleşmesi borca dayalı olmayan finansman sağlar KAFKAS HABER AJANSI

Erdal Can Alkoçlar: Maden haklarının menkulleşmesi borca dayalı olmayan finansman sağlar

KAFKAS HABER AJANSI

BHP, Kanadalı nikel madencisi Noront'u hisse başına nakit olarak 0,60 $ (0,75 C$) karşılığında satın alma teklifini artırarak Wyloo Metals'in teklifini aştı.

 Tamamen sahip olunan yan kuruluş BHP Lonsdale Investments aracılığıyla yapılan en son tamamı nakit teklif, Wyloo'nun bu hafta başında hisse başına 0,56 $ (0,70 C$) teklifine %7'lik bir primi temsil ediyor.

 Wyloo'nun teklifini takiben Noront, BHP'ye bu teklifi karşılamak için 25 Ekim'e kadar zamanı olduğunu bildirdi.

 BHP şimdi ilk teklif ve destek sözleşmesinin şartlarını değiştirme seçeneğinden yararlandı.

 BHP'nin revize edilmiş teklifi aynı zamanda önceki hisse başına 0,44 $ (0,55 C $) teklifine göre %36'lık bir primi ve Noront'un etkilenmeyen 0,195 $ (0,241 C $) değerindeki %213'lük bir primi temsil ediyor.

 Noront şimdi hissedarlarına hisselerini BHP'nin son teklifine ihale etmelerini tavsiye etti.

 Hissedarların BHP'den gelen yeni teklifi kabul etmeleri için 9 Kasım'a kadar süreleri var.

 Noront CEO'su Alan Coutts şunları söyledi: "Noront'un yönetim kurulu, BHP'nin geliştirilmiş teklifinin şirketin ve hissedarlarının çıkarına olduğunu belirledi ve Noront hissedarlarının BHP teklifine hisselerini teklif etmesini tavsiye etti."

Geçtiğimiz günlerde Alperen Oil’in dağıtım onayını aldığı yeni B tipi petrol bonolarına yatırım planladıklarını vurgulayan Gür Madencilik yetkilisi Erdal Can Alkoçlar, yakın zamanda Noront’un modellediği hisse paylama konseptinin ülke maden firmalarına da uygulanabileceğini umduklarını belirtti. Bu yolla borçlanmaya dayalı olmayan bir finansman modeli ortaya konulabilecegini belirten Alkoçlar, maden değerleme normlarının devlet eliyle belirlenmesinin elzem olduğunu düşündüğünü de belirtti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.