BÖLGE Düzenleme Tarihi : 14 Kasım 2020 21:38 Haber Girişi : 14 Kasım 2020 21:39

Erdoğan Yıldırım’dan Iğdır’ın Kurtuluş Mesajı

Erdoğan Yıldırım’dan Iğdır’ın Kurtuluş Mesajı
Erdoğan Yıldırım’dan Iğdır’ın Kurtuluş Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Erdoğan Yıldırım’dan Iğdır’ın Kurtuluş Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Şanlı kurtuluş mücadelesinin 14 Kasım 1920'de Iğdır'da da sonuç verdiğini belirten Yıldırım, "Iğdır, 14 Kasım 1920’de büyük mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin bağımsızlığına olan büyük tutkusu, yurdun her köşesinde olduğu gibi, 100 yıl önce Iğdır’da da kendini göstermiş, verdiği büyük mücadele ile Iğdır halkı, bağımsızlığına olan sevdasını bir kez daha ispatlayarak, milletine karşı görevini yerine getirmiştir. Bizler için yaşamsal önemi olan değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmalıyız.” Dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Yıldırım “Iğdır halkı, emperyalist güçlere karşı verdiği mücadelede birlik ve beraberlik ruhunu her zaman ön planda tutmuş, kısıtlı imkânlar içerisinde omuz omuza vererek düşmanla savaşmış ve karşı konulmaz cesaretiyle kentimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Iğdır halkının çabası, Türk halkının Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesinin önemli bir ayağı olmuştur.

Bu kurtuluş günü vesilesi ile kutsal vatan topraklarımız için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ederken, Yüce Allah’tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli halkımızın bu anlamlı gününü yürekten kutlayarak, en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunarım “ ifadelerini kullandı.

(BA-BA-S)  IĞDIR (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.