GÜNCEL Haber Girişi : 04 Ocak 2018 12:59

Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı

Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı
KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ” MESAJI

Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ” MESAJI

22 Aralık 1914’ te başlayan Sarıkamış Harekâtı tarihimizde yer alan en acı sayfaların başında yer almaktadır.

Sarıkamış Destanı, Allah-u Ekber dağlarında dondurucu soğuk, kar, tipi altında ayaklarında çarıkları üstlerinde yazlık kıyafetleriyle yürütülen 90 bin gencecik fidanın ağıtı, buz tutmuş bedenlerinin feryadıdır. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala içimizi dağlayan, yüreklerimizi sızlatan, soğukla, açlıkla mücadele eden ama vatanı için dimdik ayakta durmaya çalışan Mehmetçiklerin hikâyesidir.

Geçmişten bugüne tarihte çeşitli kahramanlıklar anlatılmış, efsaneler yaşatılmıştır ama 90 bin gencin dondurucu ayazda, kış şartlarına uygun yeterli donanımları olmamasına rağmen sormadan, sorgulamadan aldıkları emir doğrultusunda hürriyet ve özgürlük için mücadele ettiği görülmemiştir. Sarıkamış Harekâtı bir yenilginin değil kendini vatan için feda etmenin destanıdır. Onlar sadece düşmana karşı değil ağır kış şartlarına, yoksulluğa, açlığa karşı da mücadele ettiler. Yaşları küçüktü ama içlerindeki vatan sevgisi canlarıyla, kanlarıyla bir destan yazacak kadar büyüktü. Bu destanı hangi cümlelerle anlatmaya çalışırsak çalışalım yetersiz kalacaktır.

Sarıkamış Şehitlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hassasiyetle son yıllarda hak ettiği değeri buldu. Sarıkamış Şehitlerimizin acısını yüreklerimizde ne kadar hissediyorsak Çanakkale’de, Yemen’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da son nefesine kadar düşmanla savaşmaktan vazgeçmeyen şehitlerimizin acısını da aynı şekilde hissediyoruz. Anadolu’nun her bir köşesinde yatan şehitlerimiz sayesinde bayrağımız dalgalanıyor, vatanımızda hür ve özgürce yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Allah-u Ekber dağlarını süsleyen kardelen çiçeklerimiz, Sarıkamış Şehitlerimizin 103. yıl anma etkinliklerine onlara olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için bütün duyarlı vatandaşlarımızı Sarıkamış’a bekliyoruz. Sarıkamış Şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor onları, şükran ve minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad mekânları cennet olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.