KARS Haber Girişi : 22 Aralık 2021 20:07

Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı

Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı
Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Erdoğan Yıldırım’ın Sarıkamış Şehitleri Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU (KAI-FED) GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ MESAJI

107. yılını yaşayan Sarıkamış Şehitlerimizin yaşadığı facia, Türk Milletinin tarihinde yaşadığı çok acı bir gerçek ve belki de dünya da eşi benzeri bulunmayan bir trajedidir. Geçmişte dünya tarihinde yaşanan çeşitli kahramanlık hikâyeleri ve efsaneler vardır ama henüz bıyıkları bile terlememiş 90 bin gencin dondurucu ayazda vatanları ve özgürlükleri uğruna donarak şehit olduğu görülmemiştir. Kar, tipi ve dondurucu soğuğa rağmen Rus işgaline karşı üstlerinde yazlık kıyafetleri, ayaklarında çarıkları ile Sarıkamış’a gönderilen Mehmetçikler, vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için yaptıkları mücadelenin kahramanları olarak milletimizin tarihine hüzün hikâyesi yazmışlardır.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen kahraman gençlerimiz, dondurucu soğuğa ve kötü hava şartlarına direnerek yüreklerindeki vatan aşkının verdiği cesaret ve azimle hiçbir zaman geriye dönmeyi düşünmemiş, dizlerindeki derman kesilene kadar, bedenleri soğuktan uyuşana kadar, toprağa düşene kadar yürümeye devam etmişlerdir.

KAI-FED Yönetimi olarak şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.