KARS Haber Girişi : 01 Şubat 2022 12:59

Eren Alp adaylığını açıkladı

Eren Alp adaylığını açıkladı
Eren Alp adaylığını açıkladı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Eren Alp adaylığını açıkladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerine kısa bir süre kala genç bir isim Eren Alp adaylığını açıkladı.

Alp; aday olma gereğini neden duyduğunu şu şekilde açıkladı. "Bir ülke benim şahsi fikrime göre üç farklı ayak üzerine kuruludur. Nedir bu üç ayak derseniz? Biri adalet, biri eğitim ve en önemlisi de üretimdir. Üretim kelimesi bir ülke için çok kıymetli bir değerdir. Şimdi Kars için konuşmamız gerekirse sığır varlığı bakımından Türkiye'de 5. sıradadır ve bu çok ciddi bir rakamdır. Demek ki üretimde iyi bir yerdeyiz ama sadece üretmekle yetinmemeliyiz. Damızlık sığır yetiştiricileri birliklerinin en temel esası ana hükümlerinde de yer aldığı gibi 'Hayvan tespitlerinin geliştirilmesi, ıslahı, yaygınlaştırılması, pazarlanması' peki şimdi biz damızlık birliği olarak ne kadar bu işin içindeyiz? Bu saydığım şeyleri ne kadar yapabildik veya damızlık sığır yetiştiricileri birliği üyelerinin sayısı her geçen gün neden biraz daha azalıyor? Bu iş sadece üye aidatı toplamakla olmuyor. üyeler adeta birliğe küserek üyeliklerini iptal ettiriyor. Şimdi birlik daha cazip bir hale gelmeli ki üyeler Tarım İl Müdürlüğü'nden önce yüzünü birliğe dönebilsin. Aynı desteği devletten aldığına göre birliğe üye olmasının bir anlamı kalmıyor. Kars şu anda tam anlamıyla bir süt entegre tesisi yok. Türkiye ortalamasına baktığınız zaman en ucuz süt Kars'ta. Biz damızlık birliği olarak süt fiyatları konusunda bir çalışma yapamıyorsak, o zaman biz ne için varız ki!"

EREN ALP KİMDİR?

Eren Alp 1982 Kars doğumlu evli ve 2 çocuk babasıdır. 2 yıllık ön lisans makine bölümü mezunu olan Alp, ayrıca 4 yıllık işletme fakültesi mezunudur. Çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraşan Alp, damızlık sığır besiciliği üzerine kendisine ait çiftliğinde çalışmalarını yürütmektedir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.