EĞİTİM Haber Girişi : 09 Mart 2020 22:01

Fen Lisesinin adı Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak değişti

Fen Lisesinin adı Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak değişti
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Fen Lisesinin adı Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak değişti
Fen Lisesinin adı Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak değişti

Fen Lisesinin adı Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak değişti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nun teklifi, valiliğin Milli Eğitim Bakanlığına uygun görüş bildirmesi ve bakanlığın oluruyla Kağızman Fen Lisesi’nin ismi Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak resmileşti.

65. Türkiye Hükümeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve 27. Dönem Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın büyük destekleri ve gayretleriyle ilçeye kazandırılan Fen Lisesi’nin ismi Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi olarak değişti.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında hizmete Kağızman Fen Lisesi olarak başlayan okulun şu anda 8 şube olmak üzere toplamda 234 öğrencisi bulunmakta. Geçici olarak kendi binası yapılana kadar Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesinin binasında hizmeti sürdüren Fen Lisesinin Ana Bina, Spor Salonu ve Pansiyon olmak üzere 3 blok şeklinde tasarlanan projesi, İlçee sayısız yatırımın yapılmasına vesile olan Ahmet Arslan’ın desteğiyle %90 oranında tamamlandı ve Haziran 2020'de teslim alınacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Aydın, “Bakanımız sayesinde İlçemize kazandırılan, Kars'ın iki Fen Lisesinden biri olan okulumuzun ismi Kağızman Kaymakamlığımızın, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün girişimleriyle "KAĞIZMAN AHMET ARSLAN FEN LİSESİ" olarak değiştirilmiştir. Sayın Bakanımıza İlçemize şu ana kadar yapmış olduğu tüm katkı ve hizmetleri için sonsuz teşekkür eder, İlçemiz ve halkımıza hayırlara  vesile olmasını dileriz.” mesajını paylaştı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.