KADIN Haber Girişi : 05 Aralık 2023 20:57

Ferit Ulu’nun 5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlama Mesajı

Ferit Ulu’nun 5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlama Mesajı
Ferit Ulu’nun 5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlama Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ferit Ulu’nun 5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlama Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Karslı İşadamı Ferit Ulu, 5 Aralık Kadın Hakları Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek dünyada kadına bu hakkı veren devletlerin başında yerini almıştır. Dünyanın pek çok ülkesinden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması Türk Milleti için ayrı bir öneme sahip olmakla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kadınlara verdiği değerin çok önemli bir göstergesidir.

Sevginin ve şefkatin simgesi olan aynı zamanda tarih boyunca milletimizin var olma mücadelesinde hiç çekinmeden canını ortaya koyan kadınlarımız, günümüzde de önemli başarı hikâyelerine imza atmaktadır.

Nitekim Mustafa Kemal Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birincil rol oynayan Türk toplumunun temeli kabul ettiği aileye ve ailenin de direği olarak gördüğü Türk kadınına çok büyük önem vermiştir. Özellikle hukuk alanında kadınlara geniş haklar tanımıştır.

Ulu önderimiz Atatürk; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın!” sözleriyle Türk kadınına verdiği değeri açıkça ifade etmiş, verdiği hak ve özgürlükler sayesinde de bu sözlerini taçlandırmıştır.

Aziz Türk Milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur. Türk kadını, toplumun inşasında en temelde yerini almıştır. Kadınlarımızın anayasa ile haklarının güvence altına alınması ve siyasal alanda söz sahibi olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlamıştır. Kadınlarımız da eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda başarılarını kanıtlamış, ülkemizi gururla temsil etmiş ve etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşantımız boyunca doğumdan, ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor; tüm kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Meltem ULU 06 Aralık 2023 01:15

    Harika bir yazı, güzel dilekler. Seninle gurur duyuyorum

  • Hamza Kandemir 05 Aralık 2023 21:54

    Harika bir yazı olmuş tebrikler Ferit bey

  • Ali Güray 05 Aralık 2023 21:34

    Harika bir açıklama ve örnek bir makale olmuş Ferit bey kutlarım