GÜNCEL Haber Girişi : 12 Şubat 2018 22:45

​Fetö Davasında 2’si Ağırlaştırılmış Toplam 5 Müebbet

​Fetö Davasında 2’si Ağırlaştırılmış Toplam 5 Müebbet
Kars’ta Fetö davaları devam ediyor. Dönemin Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Murat Yetkin’in de aralarında bulunduğu 5 kişi Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle cezaya

Fetö Davasında 2’si Ağırlaştırılmış Toplam 5 Müebbet

Kars’ta Fetö davaları devam ediyor. Dönemin Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Murat Yetkin’in de aralarında bulunduğu 5 kişi Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle cezaya çarptırıldı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada dönemin Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Murat Yetkin ile eski 1. Komando Tabur Komutanı Yarbay Gürhan Yener’e mahkeme heyeti tarafından “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, eski Albay Ekrem Bahşi, eski Yarbaylar Ferhat Akgün, Süleyman Türker müebbet cezası verildi.

Duruşmaya; tutuklu yargılanan Yetkin ile dönemin Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutan Yardımcısı albaylar Murat Macun, Ekrem Bahşi, Sait Müjdat Yılmaz, yarbaylar Ferhat Akgün, Süleyman Türker ve Gürhan Yener, Harekat ve Eğitim Şube Müdürü binbaşı Mehmet Avcı ile yüzbaşı Erkan Öztürk katıldı.

Sanıkların savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmeyip beraat istemeleri sonrasında söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin FETÖ/PDY ile bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle gelen emirleri uyguladıklarını öne sürerek, beraat talebinde bulundu.

Ayrıca mahkeme heyeti Sait Müjdat Yılmaz, Murat Macun, Mehmet Avcı'ya 3 yıl 9 ay, Erkan Öztürk ise 3 yıl 14 ay ile cezalandırılmasına karar vererek tahliye etti. Öte yandan tutuksuz yargılanan 17 sanık hakkında ise atılı suçları işlemediklerinin sabit olmaması nedeniyle ve ceza verilmesine yer olmadığından beraatlerine karar verildi.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.