GÜNCEL Haber Girişi : 18 Eylül 2021 00:21

Fiyat etiketi ve haksız fiyat artış denetimi yapılıyor

Fiyat etiketi ve haksız fiyat artış denetimi yapılıyor
Fiyat etiketi ve haksız fiyat artış denetimi yapılıyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Fiyat etiketi ve haksız fiyat artış denetimi yapılıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimi ticaret bakanlığı iç ticaret genel müdürlüğünün 15 09 2021 tarihli 81 ticaret il müdürlüğüne gönderilen tebliğ kapsamında Kars ticaret il müdürlüğünce fiyat etiketi ve haksız fiyat denetimleri il müdürlüğümüzün denetim ekipleri ile bugün itibarıyla başladı. 

Açıklamada, “Ürünlerin etiket fiyatlarını kontrol ettikleri ve bunları kasadan geçirerek tek tek kasa fiyat arasında farkı olup olmadığına baktıklarını belirten il müdürlüğü personelleri herhangi bir haksız fiyat artışı olup olmadığını tespit etmek amacıyla 3 ay geriye dönük olarak hem alış fiyatını hem de satış fiyatlarını ve ürün tedarikçisine ait bilgileri alıyoruz eğer haksız fiyat artışı anlaşılır ise  10910 TL'den 190 bin TL'ye kadar idari para cezası diğer taraftan etiket kasa fiyatı arasında herhangi bir fark varsa etiket başına 452 TL ceza uygulanacaktır.” Denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kars 19 Eylül 2021 08:47

    deyil 190 bin 1.000 milyon yapsan ne olur fiyatlar hep aynı kaldıkdan sonra adamın işçinin sırtından kazandığı parayla o cezayı ödüyor