KARS Düzenleme Tarihi : 11 Kasım 2020 16:42 Haber Girişi : 11 Kasım 2020 16:42

Gardaşlar zaferiniz mübarek olsun!

Gardaşlar zaferiniz mübarek olsun!
Gardaşlar zaferiniz mübarek olsun! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gardaşlar zaferiniz mübarek olsun!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

DR. ERDOĞAN YILDIRIM: KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR!!!

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAI-DER) Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Azerbaycan'ın 30 yıllık işgal ve zulme dur deme kararı ile başlattığı harekat ile başlayan Karabağ Savaşı’nın 42. gününde Azerbaycan'ın zaferi ile neticelenmesini “Gardaşlar zaferiniz mübarek olsun!” mesajıyla paylaştı.

İKİ DEVLET TEK ZAFER VE İŞTE KARABAĞ'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Türkiye ve Azerbaycan'da sevinç gözyaşlarıyla karşılanan zaferin ardından açıklama yapan KAI-DER Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Karabağ'ın ve Azerbaycan'ın yeni haritasının belli olduğunu belirterek, “Ermeni Başbakan Paşinyan ‘Mecbur kaldım’ diyerek anlaşması imzalamak zorunda kaldı. Ermenistan Azerbaycan 44 günde Ermenistan’ı dize getirdi. Ermenistan lideri Paşinyan ‘Pes’ diyerek Dağlık Karabağ’dan çekileceğini ilan etti. 27 yıl sonra gelen son dakika haberi ‘Türk'ün şanlı bayrağı Karabağ'a dikildi’ diyordu. Türkiye ve Azerbaycan'da halk sevinç gözyaşlarıyla sokaklara döküldü.

Dağlık Karabağ'da 44 günde tarihi zafere imza atan Azerbaycan'da kutlamalar sürüyor. Azerbaycan ordusu 5 kent merkezi, 3 kasaba, 300 köy ve bazı tepeleri ele geçirdi. Ve anlaşma sonrası ele geçirilen yerlerle birlikte Karabağ'da zafer artık tüm dünya tarafından tescil edilmiş oldu. Ayrıca dün gelen son dakika haberi ile imzalanan anlaşma sonrasında Azerbaycan'ın ve Karabağ'ın yeni haritası resmen belli oldu. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in anlaşma sonrası zafer ilan etmesiyle 7'den 70'e tüm Azerbaycanlılar, gözyaşları içinde sokaklara döküldü. Başta başkent Bakü olmak üzere ülkenin dört bir yanında Azerbaycan ordusunun zaferi kutlandı. Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla sokaklarda sevinç gösterilerinde bulunuldu.” dedi.

KAI-FED Genel başkanı Dr. Erdoğan yıldırım ayrıca, bu güzel gelişmelerin Türkiye’de de büyük yankı uyandırdığını, KAI-FED olarak Karabağ’ın zaferle taçlandırılmasından büyük onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.