GÜNCEL Haber Girişi : 25 Mayıs 2023 23:29

Gazeteci Bedir Altunok ile Bakan Ahmet Arslan, Yerel Medya Dersine Konuk Oldu

Gazeteci Bedir Altunok ile Bakan Ahmet Arslan, Yerel Medya Dersine Konuk Oldu
Gazeteci Bedir Altunok ile Bakan Ahmet Arslan, Yerel Medya Dersine Konuk Oldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gazeteci Bedir Altunok ile Bakan Ahmet Arslan, Yerel Medya Dersine Konuk Oldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Haber Ajansı'nın İmtiyaz Sahibi Gazeteci Bedir Altunok, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı 1. Sınıf öğrencileri ile söyleşi yaptı. Yerel medyaya dair güncel meselelerin konuşulduğu söyleşiye, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da konuk oldu.

Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu Radyo TV Programcılığı 1. Sınıf öğrencileri, Yerel Medya dersi kapsamında gazeteci Bedir Altunok’un deneyimlerini dinlediler.

Öğr. Gör. Ali Parim ile Öğr. Gör. Dr. Recep Altay’ın moderatörlüğünde düzenlenen çevrim içi söyleşide Altunok, yerel basının dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin öngörülerini paylaştı.

Yerel medyanın sahiplik yapısı ve içinde bulunduğu ekonomi-politik duruma ilişkin önemli tespitlerde bulunan Altunok, gazeteciliğin etik kodlar çerçevesinde yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Gazetecilik mesleğinin akademik bir eğitimin ardından yapılmasının önemine dikkat çeken Altunok, “Bu işin bir yasası, okulu olması, eğitiminin alınması gerekiyor. Önce eğitim alınmalı, sonra gazeteci olunmalı. Ama günümüzde dijital ortamda bir site açan herkes gazeteci olduğunu iddia ediyor. Bunun neticesinde kamuoyunu yanlış yönlendiren haberlerle maalesef sıkça karşılaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan da Söyleşiye Katıldı

Söyleşiye ilerleyen dakikalarda 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Bakan Arslan, “Öğrencilerimizin bu dersi aldıklarına göre yerel medyanın öneminin farkında olduklarını görüyorum. Tecrübeli gazetecilerimizin deneyimlerinden faydalanmalarının da kıymetli olduğunu düşünüyorum. Hepsinin yolu açık olsun. Başarılar diliyor, Iğdır Üniversitesine selamlarımı gönderiyorum.” diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren program, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.