KARS Haber Girişi : 06 Şubat 2021 17:12

Geçit vermeyen dağlar!

Geçit vermeyen dağlar!
Geçit vermeyen dağlar! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Geçit vermeyen dağlar!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ARDAHAN POSOF ILGAR DAĞI’NDA TİPİ NEDENİYLE TIRLAR YOLDA KALDI

Ardahan’ın Posof İlçesi sınırlarındaki Ilgar Dağı, şiddetli tipi nedeniyle tırlara geçit vermedi. Yolda kalan bir çok tır, karayolları ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Kepçe halat yardımıyla tırları birer birer zirveye taşıdı.

Ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan tipi nedeniyle yüksek rakımlı dağlarda ulaşımda aksamalar oluyor. Bunlardan biri de 2918 rakımlı Ilgar Dağı. Dağın Posof’a bakan tarafında şiddetli tipi etkili olunca Gürcistan’a yük taşıyan tırlar yolda kaldı. Tır sürücüleri uzun süre kendi imkanlarıyla dağı çıkmaya çalışırken buzlu yollar buna fırsat vermedi. Bu defa devreye karayolları ekipleri girdi. Bir yandan yolda kumlama yapan iş makineleri diğer yandan da tırların kurtarılması için çalışma başlattı. Kepçeler önce tırları iterek çıkarmaya çalıştı. Bunda başarılı olunamayınca halat yardımıyla kepçe tarafından hareket ettirilen tırlar birer birer dağın zirvesine ulaştırıldı.

Karayolları ekipleri Ilgar Dağı’ndaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.