KARS Haber Girişi : 17 Temmuz 2021 00:52

Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve açıldı

Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve açıldı
Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve açıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve açıldı

Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hizmete sunulan Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Genç Ensar Hasan Harakani ve Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve proje Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Veysel Tahiroğlu tarafından Kars’a kazandırılan projenin açılışı; AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Müftüsü Yusuf Eviş, Gençlik Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Spor Müdürü Ömer Saltık, Kars Ensar Vakfı Başkanı Şentürk Oran tarafından yapıldı.

İş Kur Müdürü Yusuf Bulut, Kars Ensar Vakfının kurucusu ve Kars AGD-MGV Başkanı Sabahattin Gül, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ebubekir Keleş, Önder Başkanı Abdülkerim Yusufoğlu, Cansuyu Başkanı Günay Boz, Memur Sen Başkanı Mahmut Kaan Ilgar, Kars Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve sayıda davetlinin da katıldığı açılışın ardından merkez gezildi.

Şehitler Mahallesi İnönü Caddesi Anatoryum Düğün Salonu yanı No: 14/16 Kars adresinde açılan iki katlı merkezin üst katında çocukların kitap okurken eğlenmesi ve spor yapması için ping pong ve eğitim materyalleri de yer alıyor.

Kars Ensar Vakfı Başkanı Şentürk Oran burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gençlik projeleri destek programı kapsamında gençlik ve spor bakanlığı tarafından desteklenen Ensar Vakfı Kars Şubesi tarafından açılan kitap kahvemizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. İlk emri “oku” olan dinin mensupları olarak bu emrin muhatapları bizleriz. Bu emir bize dünyayı okumayı ve anlamlandırmayı emreder. Bu dünyayı okumamıza ve anlamlamdırmamıza yardımcı olacak en büyük faktör hiç şüphesiz kitaplardır. Bu gün 21 yüzyıl teknoloji çağı olarak görülmekte her şey internet üzerinden bilgisayarlar vasıtasıyla yapılmaktadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız bilgisayarla ve internetle uğraşırken kitapların o muhteşem dünyasından uzak kaldığı gözlenmektedir. Bizim yaptığımız bu projenin asıl amacı da gençlerle kitapları buluşturmaktır. Kitap kahveler sayesinde hem eğlenmeyi hem de okumayı amaçlamaktayız. Bu projeler sayesinde gençlerimiz hem binlerce kitaba ulaşabilecek hem de ücretsiz olarak burada verilecek İkramlardan yararlanabileceklerdir. Geleceğimizin aydınlık yarınlarının bu mekanlara atılmasını temenni ediyor. Bizim rüyamıza ortak olan ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluşlara ve burada emeği geçen tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.