KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2021 00:34

Genç Hatiplerin İcazet Merasimi

Genç Hatiplerin İcazet Merasimi
Genç Hatiplerin İcazet Merasimi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Genç Hatiplerin İcazet Merasimi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS’TA GENÇ HATİPLER MİHRAP VE MİNBERE TALİP

Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde 11 ve 12. Sınıf öğrencilerini almış oldukları mesleki eğitimleri tamamlayarak icazetlerini il Müftüsü elinden aldılar. il Müftülüğünce kurulan komisyonda 70 barajını aşan 50 Genç Hatip Mihrap ve Minberlere talip.

İlk Ezanı okumuştu Hz. Bilal, İslâm'a boyun eğen bir taşın üzerinde. Abdullah b. Mes'ud, Rahman suresi tilaveti ile Mekke semalarına şeref vermişti. Ve binlerce hatip vardı, kutlu neslin izinden yürüyen. Öyle ya Ömer b. Abdülaziz, hutbenin en son kısmına Nahl suresinin 90. Ayet-i kerimesini ekletirken, belki de asırlar boyu sürecek bir hitabet ve hakimiyet geleneğinin müjdesini veriyordu. Cenab-ı Allah, Kur'an-ı Kerim'de "Muhakaki ki Allah'ın mescidlerini sadece Allah'a iman edip güzel işler yapanlar imar eder..." emrini buyururken nesillerin maddi ve manevi imar sorumluluğunu da mutlak emir kılmıştır. Manevi imar, Allah'ın mescidlerini tilavet ile te'zin ile hitabet ile yaşatmaktır hakikatte.

Bu manevi imarın gönüllü öncüleri olan Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencilerini de bu kutlu yolda tatlı bir heyecan sardı. Okulda almış oldukları 2 yıllık eğitimlerinin ardından Eylül ve Ekim aylarını da yoğun mesleki eğitimi ile taçlandıran "Genç Hatipler" mihrap ve minberlere geçme icazetini almak için komisyon önüne çıktılar. İl Müftülüğünce kurulan komisyonun karşısına çıkmadan önce okulumuzda okul içi elemelerinden geçen "Genç Hatiplerin "Komisyonca belirlenen 70 barajını geçmeleri hiç de kolay olmadı.70 barajını geçen "Genç Hatipler için Evliya Camide merasim düzenlendi.  

Hatiplerin heyecanına aileler, öğretmenler ve cami cemaati ortak oldu. Düzenlenen merasimde İl Müftüsü Yusuf Eviş de hazır bulunarak Genç Hatiplere hediyeler dağıttı. Minber ve Mihrablara çıkma icazetini alan Genç Hatipler ve aileleri tebrik edildi. Hatiplerin yetişmesinde büyük emekleri olan İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenlerine, İl Müftüsü Yusuf  Eviş'in şahsında İl Müftülük camiasına da teşekkür edildi.

Program belge ve hediye takdimlerinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.