GÜNCEL Haber Girişi : 11 Mart 2023 23:23

Genel Başkan Dr. Erdoğan Yıldırım’ın ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’ mesajı

Genel Başkan Dr. Erdoğan Yıldırım’ın ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’ mesajı
Genel Başkan Dr. Erdoğan Yıldırım’ın ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’ mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Genel Başkan Dr. Erdoğan Yıldırım’ın ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’ mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’ kutlama mesajı:

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 102 . Yıldönümünü anıyoruz. T.B.M.M.’sinin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı yazarı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı'nı hiçbir menfaat kabul etmeden yazmış ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ve kabul gördüğü bu marş ile birlikte milletimizin ve ordumuzun morali yükseldi ve böylece Milli Mücadele ruhu daha fazla benimsenerek savaşın kazanılması sağlandı. İstiklal, tarih boyunca meftunu olduğumuz ve uğruna pek çok acılara katlandığımız, hiçbir zaman ödün vermediğimiz değerimizdir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

1921 yılında kabul edilerek İstiklal Marşı olarak ilan edilen marş, milli marş olarak yer almıştır. Bu marş bizim inkılabımızı anlatır, inkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır. Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl.

Merhum Mehmet Akif ERSOY’un ‘’ Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın’’ temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir. İstiklal Marşımız bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan bu eserin bestesi  Osman Zeki Üngör'e aittir.

Bu düşüncelerle Şanlı Bayrağımızın göklerde dalgalanmasına anlam katan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102'inci Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımızın müellifi Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazileri ile ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi  saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyorum. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.