KARS Haber Girişi : 11 Mayıs 2024 02:31

Göklerin Çağırdığı Ahıskalı Genç

Göklerin Çağırdığı Ahıskalı Genç
Göklerin Çağırdığı Ahıskalı Genç KAFKAS HABER AJANSI

Göklerin Çağırdığı Ahıskalı Genç

KAFKAS HABER AJANSI

Bu gencin genç kardeşimizin adı İslam Muradov'dur. Aslen AHISKALI Türklerindendir. 2005 yılında Kırgızistan'da doğdu ve hayatının neredeyse tamamını orada geçirdi. En büyük hayali pilot olmaktı ve bu hayalini gerçekleştirmek için çok çalıştı. İslam, dedesinin geleneğine göre "İlim Çin'de olsa git" övünmesiyle Pilot olma hedefine doğru yola çıktı. 2022 yılında önce Türkiye'ye, ardından Japonya'ya gitti. Bu uzak ülkede göklerde uçmanın sırlarını öğreniyor ve JAA - Japonya Havacılık Akademisi’nde eğitim görüyor.

Farklı bir kültüre sahip bu ülkeye gidince hayatında çok şey değişti. Japon dilini daha da mükemmelleştirdi. Burada sadece İslam eğitimi almıyor, aynı zamanda Wind Orkestra Band müzik kulübünün bir üyesi ve kulübün ritim bölümünde davul çalıyor.

Japonya'da Müslüman olarak yaşamak onun için biraz zor olsa da, bununla iyi başa çıkıyor, Japonlar ona geleneklerini öğrettiğinde, onlara gururla onların geleneklerini, ulusal dini bakış açılarını, madencilik hayatını anlatıyor.

Genç kardeşimiz İslam, pilot olmak için gittiği Japonya'da önce bir Türk olarak Türkiyeyi sevmekle birlikte bayrağımızı göklere doğru çekerek biz AHISKALI Türk halkını temsil ediyor ve modern teknolojinin sırlarını hevesle öğreniyor. Vatan sevdalısı olarak Semasının geleceği böyle Türk bir gençliğine emanettir..!

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.