KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2021 22:01

Gültekin Güvensoy’dan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

Gültekin Güvensoy’dan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı
Gültekin Güvensoy’dan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gültekin Güvensoy’dan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Güvensoy Group Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy, Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Güvensoy’un mesajı şöyle:

"1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan Kars vilayetimiz, 43 yıllık bir işgalin ardından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'ya bağlı birliklerin ileri harekatıyla 30 Ekim 1920 günü yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Harekâtın devamında Türk birlikleri Gümrü'ye kadar ilerlemiş ve süreç Gümrü Anlaşmasının imzalanmasıyla sonuçlanmıştır.

Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmî zaferi olmuş ve zaferin ardından imzalanan Gümrü Anlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmî anlaşması olmuştur.

Kars'ın kurtuluşuyla birlikte devletimizin kuzey doğu sınırları çizilmiş ve modern Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Anadolu'nun kurtuluşunda önemli bir merhaleyi teşkil eden serhat şehrimiz Kars'ın kurtuluşunun 101'inci yılını kutluyor, kurtuluşta emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum." -

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.