KAFKASYA Haber Girişi : 15 Nisan 2022 01:12

Gürcistan Borçalı’nın tek kadın aşığı Nargile Mehtiyeva Kars’ta öğrencilerle buluştu

Gürcistan Borçalı’nın tek kadın aşığı Nargile Mehtiyeva Kars’ta öğrencilerle buluştu
Gürcistan Borçalı’nın tek kadın aşığı Nargile Mehtiyeva Kars’ta öğrencilerle buluştu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gürcistan Borçalı’nın tek kadın aşığı Nargile Mehtiyeva Kars’ta öğrencilerle buluştu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk toplumunda önemli bir yeri olan, kültürel belleğin ve kimliğin göstergesi olarak bilinen ‘Aşıklık Geleneği’nin konu edildiği "Aşık Nargile Mehtiyeva Söyleşi ve Dinleti" etkinlik Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kars Aşıklık Geleneği'nin önemli temsilcilerinden olan Aşık Ensar Şahbazoğlu ve Aşık Bilal Ersarı'nın katkı sağladığı programın moderatörlüğünü Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Caner Bektaş üstlenmiştir. Söyleşiye konuk olan Gürcistan'ın Borçalı bölgesinin tek kadın aşığı olan Aşık Nargile Mehtiyeva, aşıklık geleneği ile ilgili bilgiler vererek öğrenci ve öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı. Üniversite öğrencilerinin, idari ve akademik personelin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Aşık Nargile Mehtiyeva, sunumuyla dinleyicileri kendisine ve aşıklık geleneğine hayran bıraktı. ‘Aşıklık Geleneği’ ve ‘Kadın Aşıklar’ konusunda katılımcıları bilgilendiren etkinlik samimi anlara sahne oldu. 

Şiiri, müziği ve hikâye anlatımını içeren çok yönlü bir sanat dalı olan Aşıklık Geleneğinin güncel durumu ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde yapılacak çalışmaların da değerlendirildiği etkinlik, Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Yavuz Selim Kafkasyalı’nın, Aşık Nargile Mehtiyeva'ya ve Geleneksel Aşık Sanatı ve Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rafig İmrani’nin etkinliğin düzenlenmesine emek veren Öğr. Gör. Caner Bektaş'a teşekkür belgelerini ve çiçeklerini takdimleriyle sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.