GÜNCEL Haber Girişi : 21 Ocak 2023 22:45

Heykeltıraş Murat Alınak’tan Küresel Barış İçin Joe Biden ve Vladimir Putin’e Barış Çağrısı

Heykeltıraş Murat Alınak’tan Küresel Barış İçin Joe Biden ve Vladimir Putin’e Barış Çağrısı
Heykeltıraş Murat Alınak’tan Küresel Barış İçin Joe Biden ve Vladimir Putin’e Barış Çağrısı KAFKAS HABER AJANSI

Heykeltıraş Murat Alınak’tan Küresel Barış İçin Joe Biden ve Vladimir Putin’e Barış Çağrısı

KAFKAS HABER AJANSI

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 Şubat ayında başlayan savaşın bir yılını tamamladığı bugünlerde bir sanatçı olarak öncelikli dileğim ve temennim bu savaşın derhal durdurulmasıdır.

Dünya barış aktivisti ve bir heykel sanatçısı olarak savaşların, akan kanların,  gözyaşlarının ve derin acıların,  yakılıp, yıkılan şehirlerin, yetim kalan çocukların ve bunlarla gelen açlık ve sefaletin tarifini yapmak bu çok şiddetli geçen 2023 ün kış koşullarında bunları yazmanın yüzeysel kalacağı inancındayım. Sadece şunu belirtmek isterim Rusya da ve Ukrayna da derin acılar yaşanıyor! Ne yazık ki bütün dünya kamuoyu bunu izlemektedir… İki ülke arasında barışın sağlanması için çabalayan birçok devletin çabaları maalesef  bu süreçte sonuçsuz kaldı.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşlar tüm hızıyla ve şiddetiyle devam etmektedir! Bir yıl içerisinde her iki taraftan da on binlerce asker ve sivil hayatını kaybederken, bir o kadarı da sakat kaldı; on binlerce yerleşim birimi tahrip edilip kullanılamaz hale geldi.

Bir sanatçı olarak geçmiş yıllarda Ortadoğu nun şimdiye kadar yapılmış en büyük insan hakları anıtını, mimari olarak icra etmiştim.  Bir sanatçı olarak o yıllarda tek amacım vardı, yeryüzünde barış, sükûnet ve insanların hak ve hakkaniyet içerisinde yaşamasıydı… Tabi bu bir özlemdi! Dünya insanlık tarihine bakıldığında doğası ve işleyişi gereği dünya tarihi hep savaşlarla ve yıkımlarla çalkalanmıştır…

Avrupa, ABD, Ukrayna ve Rusya arasında karşılıklı ve çok yönlü olarak, siyasi ve diplomatik restleşmelere ve sert yaptırım kararına ve dayatmalarına dayanan bu savaşta, son zamanlarda karşılıklı nükleer güç gösterileri nükleer başlık taşıyan hipersonik füzeler, termo nükleer silahlar ve 3. Dünya savaşı söylemi tüm dünya insanlığı için son derece büyük bir tehlikedir! Nükleer silahlar, atom bombası olarak ilk kez 1945 yılında başta Hiroşima ve Negazaki de kullanıldı ve bunun akabinde insanlık tarihinin en büyük acılarını yaşattı. Bu nükleer savaş felaketlerinin bir daha yaşanmaması için başta Rusya ve Nato devletlerinin, Rusya ve Ukrayna savaşında Nükleer silah söyleminden derhal uzak kalmaları gerekmektedir!

Son yıllarda başta corona salgını ve diğer bazı bulaşıcı hastalık türevleri küresel anlamda insanlık üzerinde büyük olumsuzluklar yaşattı, bu nedenle tüm dünyada başta temel gıda yetersizliği ve tedariki, dünya ülkelerinde yükselen enflasyon değerleri, yaşanan enerji sıkıntılarına sebep oldu. 

2023 yılının başında başta ABD, Kanada, Avrupa, Rusya, Japonya yaşanan olağan üstü şiddetli kış koşulları, fırtınalar, seller ve depremler yeryüzüne büyük tahribatlara neden olurken, bu doğa felaketlerinde büyük can kayıpları yaşandı.

Bir sanatçı olarak çok kısa bir özetle son yıllarda küresel anlamda ekolojik dengenin bozulmasıyla yeryüzünde yaşanan küresel iklim değişikliği ve insanlık üzerinde oluşturduğu derin tahribatlara baktığımızda her doğa olumsuzluğun temelinde insan faktörünün olduğunu görmekteyiz.

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın bitirilmesi için ve Küresel barışın sağlanması için Başta ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin e barış çağrısında bulunuyorum!

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bestami ŞENYAVUZ 22 Ocak 2023 00:05

    Biden ve Putin de ne zamandır bu çağrıyı bekliyordu, savaş durur yakında tamamdır!