BÖLGE Haber Girişi : 06 Temmuz 2020 23:24

Iğdır Karpuzu Diyarbakır Karpuzuna Rakip Oldu

Iğdır Karpuzu Diyarbakır Karpuzuna Rakip Oldu
KAFKAS HABER AJANSI / SERDAR ÜNSAL Iğdır Karpuzu Diyarbakır Karpuzuna Rakip Oldu
Iğdır Karpuzu Diyarbakır Karpuzuna Rakip Oldu

Iğdır Karpuzu Diyarbakır Karpuzuna Rakip Oldu

KAFKAS HABER AJANSI / SERDAR ÜNSAL

Iğdır’ın Oba köyünde örtü altı olarak bilinen ve erken üretilen karpuzlar, tezgahlarda yerini aldı. Üretici Alican Akçan, Iğdır’da, Diyarbakır’a rakip olacak büyüklükte karpuzlar yetiştirdiğini söyledi.

Bölgede bir ay önce yetiştirdiği karpuzlarla herkese örnek olarak para kazanılacağını da ispatlayan Alican Akçan yeni organik karpuzlarını bu sefer 22 gün önce piyasaya sürdü.Ürünleri bölge illerin yanı sıra Azerbaycan  Nahcıvan gibi ülkelere ihraç eden Alican Açkan, ürünlerinin doğal olmasına ciddi önem veriyor. Açkan, şunları söyledi: “Ürettiğim ürünleri devlet yetkililerine hediye gönderdim. Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 doğal  ürünler ve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Ürünlerimi Azerbaycan’a ihraç ediyorum bunun yanında Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum, ve bir çok ile gönderiyorum., " " dedi.

"100 dönümlük tarladan 500 ton karpuz bekliyorum"

Kronavirüs nedeniyle bu sene daha çok ürettiklerini tarlada yetiştirdiği karpuzların 10 ila 35 kilo ağırlığında olduğunu vurgulayan Akçan, "Iğdır’da, Diyarbakır’a rakip olacak büyüklükte karpuzlar yetiştiriyorum. 100  dönüm araziye örtü altı haşlama yöntemi ile karpuz ektim. Normal hasattan 30 ila 50 gün önce hasadını yapıyorum. 100 dönümlük tarladan geçen yıl 300 ton karpuz aldım bu sene karpuzlar büyük bu nedenle 500 tona yakın ürün bekliyorum.. Bu karpuzları devlet yetkililerine de göndereceğim. Diyarbakır karpuzu mu yoksa Iğdır karpuzu mu daha tatlıdır? Iğdır  Diyarbakır karpuzuna rakip olmuştur.iki  kamyon karpuzu Diyarbakır’a  sattım.Diyarbakırlılar Iğdır karpuzu yiyecekler " şeklinde konuştu.

Akçan, tarlada karpuzun kilosununun 80 kuruş ile 1 TL’ den sattığını hale mal verdiğini hal fahiş fiyatla satarsa iç piyasaya kendisinin dağıtım yapacağını amacının vatandaşın ucuz sebze ve meyve karpuz yemesi olduğunu”söyledi.

Tarlada işçileri ve ailesi ile birlikte karpuz toplayan Alican Akçan,kestiği karpuzu torununa tattırarak dadının nasıl olduğunu sorarak bal gibi cevabını aldı.

(BA-BA-S) IĞDIR (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.