KARS Haber Girişi : 11 Temmuz 2022 17:01

İnsani Yardım Derneği’nden anlamlı bayram buluşması

İnsani Yardım Derneği’nden anlamlı bayram buluşması
İnsani Yardım Derneği’nden anlamlı bayram buluşması KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İnsani Yardım Derneği’nden anlamlı bayram buluşması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İnsani Yardım Derneği İHH Kars Şubesi, yetim çocuklar ve aileleriyle Karacaören köyünde piknikte buluştu. Kurban hisselerinin de dağıtıldığı buluşma anlamlı görüntülere sahne oldu.

İl merkezine bağlı Karacaören köyünde bir araya gelen aileler İHH yetkilileri ve gönülleriyle bayram tadında bir gün geçirdiler. Sabah erken saatte 3 adet büyükbaş hayvan kesildi. Kasaplar kurban etini hisselerken aşçılar ise kazanlarla yemem pişirdi. Pişirilen etli yemekler aileler ve çocuklara ikram edildi. Piknik buluşmasında çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynandı ardından da dualar edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Kars Şubesi Başkanı Şahin Ceven, “20 Haziran’da 30 ailemizin ilk öğretim seviyesinde  60 yetim ve ihtiyaç sahibi  çocuğumuza hafta içi 5 gün öğleden önce kuran kursu öğleden sonra santranç, kafkas, halk oyunlari, yüzme, futbol , voleybol kurslarını içeren yaz okulumuzu başlattık.  Kursa gelen çocuklarımızın öğle yemeklerini dernek binamızda verdik. Hergün servisle sabahları alıyoruz akşamları evlerine bırakıyoruz. Bayramdan önce kursa gelen 60 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzun bayramlıklarını aldık. Küçük kardeşlerinin ve annelerinin bayramlık ihtiyacını dernek binamızda ki giyim mağazamızdan karşıladık ve son olarak bayramın 2.günü 3 büyükbaş hayvan aldık. Karacaoren köyünde onlarla birlikte kestik orda piknik yaptık, kurban hisselerini dağıtarak kurban bayramının paylaşmak, yakınlaşmak olduğunu, ALLAH rızasını anlamaya anlatmaya çalıştık.” dedi.

İHH Kars Şubesi Başkanı Şahin Ceven,  “Yaz okulumuzun çocuklarımız tatil yaparken eğlenirken aynı zamanda kuran öğrensin değerlerimizi öğrensin ve inşallah hayatlarına yansıtsınlar istedik. Çok şükür 40 çocuğumuz kuran okumaya geçtiler. Temmuz sonuna kadar devam edecek kursumuz da kuran öğrenmeye devam edilecek yarışmalar futbol müsabakaları geziler olacaktır. Bu ailelerimizin ve çocuklarımızın kurban bayramı sevincini yaşamasına, çocuklarımızın kuran öğrenmesine öğrenirken eğlenmesine vesile olan bütün KARS halkıdır iyiliğe gönül vermiş  hayırseverlerimiz gönüllülerimizdir. Bu vesile ile bizlerin yanında olan kamu kurum ve idareci çalışanlarına bağışları ile bu sevinci yaşatan hayırseverlerimize ve bu sürecin içinde olan emek eden gönüllülerimize derneğimiz adına teşekkür ederim.  Onların sayesinde İYİLİK her zaman her yerde olacaktır.” diye konuştu.

Başkanı Şahin Ceven ayrıca, “2021’in 10. ayında göreve geldikten sonra sistemimize kayıtlı olan ve aylık 250 TL destek verdiğimiz 198 yetim çocuğumuzu ziyaret ettik, okul ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını en önemlisi ailelerinde çalışabilecek durumda olanlara is imkanı ayarlamaya çalıştık. Kars genelinde 20 öğrencimize aylık 250 TL burs bağladık. Şubat ayında Kars halkı ile birlikte  20 günde Suriye’ye 1 iyilik  yardım tırı gönderdik bizde yönetim olarak Suriye’ye gittik  yardım yaptığımız Suriyeli aileleri çocukları yaşadıkları yerleri  gördük. 50 aileye 6 ton kömür dağıttık. Ramazan ayında  yetimlerimizi ihtiyaç sahibi ailelerimizi kur-an kursu  öğrencilerini yabancı öğrencileri mülteci ailelerimizi toplam da 2000 kişiyi dernek binamızda iftarda ağırladık 500 aileye gıda kolisi verdik.400 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzun bayramlıklarını temin ettik, 10000 TL zekat dağıttık ce bu bayramda 10 aileye canlı kurban verdik. Bu saydıklarımızın hepsini hayırseverlerimiz sayesinde yapıyoruz bundan sonrada öyle olacak” ifadelerine yer verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • akyakalı 24 Temmuz 2022 16:58

    helal olsun allah razı olsun sizin gibi insanlardan