GÜNCEL Haber Girişi : 22 Kasım 2023 22:47

İşadamı Bahattin Kaskansoy Kars Belediye Belediyesi Başkan Aday Adayı

İşadamı Bahattin Kaskansoy Kars Belediye Belediyesi Başkan Aday Adayı
İşadamı Bahattin Kaskansoy Kars Belediye Belediyesi Başkan Aday Adayı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İşadamı Bahattin Kaskansoy Kars Belediye Belediyesi Başkan Aday Adayı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İşadamı Bahattin Kaskansoy AK Parti’den Kars Belediye Belediyesi Başkan Aday Adaylığı resmi başvurusunu İl Başkanı Muammer Sancar’a sundu.

Ailesi ve dostlarıyla partiye gelerek resmi başvurusunu gerçekleştiren İşadamı Bahattin Kaskansoy, “Halka hizmeti Hakk’a hizmet” belleyen kadim anlayışın bir ferdi olarak, halka hizmet makamı olan Kars Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatımı AK Parti İl Başkagınlığımıza yapmış bulunmaktayım.” dedi.

ŞİARIMIZ KARS’A HUZUR VEREN SİYASET / HEDEFİMİZ SADECE VE SADECE HALKA HİZMET.

Kaskansoy, Kars’a huzur veren siyaseti halka hizmete çevereceklerini belirterek, “Siz değerli hemşerilerimin teveccühü, siyasetin yüz akı AK Kadroların, Teşkilatlarımızın desteği ve Partimizin yetkili organlarının takdiri neticesi Kars Belediye Başkan Adayı gösterilmem halinde: Biz hazırız, Kars’ta fark yaratacak projelerimiz hazır. Aday adaylığı sürecinde projelerimi peyder pey açıklayacağım.” diye konuştu.

Siyasetin, iyilikte yarışmak, taş üstüne taş koymak için yapılırsa değer kazanabileceğini kaydeden Bahattin Kaskansoy, “Bu anlamda Belediyeler hizmet makamıdır, yaraya derman olma, merhem sürme yeridir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünün hayata geçirilme makamıdır.” Şeklinde konuştu.

Kaskansoy dapa sonra şunları söyledi:

“Yarın işbaşı yapacak şekilde; Hemşerilerimi rahat ettirecek, günlük yaşamını kolaylaştıracak acil eylem planlarımız hazırdır. Şeffaf ve adil Belediyecilik yapacağız. Belediyenin tasarrufunda olan her şey kamu malıdır. Herkesin hakkı vardır. Zayi olan bir kuruş yetim, garip guruba hakkıdır. Kamu malına bu titizlikle yaklaşacağız. Her daim halkın içinde, halkın emrinde olacağız. Hesap vermekten kaçmayacağız. Hizmette kalite, hız ve adaleti sağlayacağız.”

“Komşuluk hukuku birinci ilkemiz olacak.” diyen Kaskansoy sözlerine şöyle tamamladı:

“Kars’ın neresinde yaşarsa yaşasın, hangi partiye, hangi ideolojiye mensup olursa olsun, her Karslı bizim komşumuzdur. “Komşusu açken tok yatanda bizden değildir.” Bu kutlu ve zorlu süreçte her seçim döneminde olduğu gibi; asıl yükü çeken fedakar Teşkilatlarımızla, Ak Gönüllülerle birlikte omuz omuza çalışacağız. Her bir hemşerimizin gönlüne giden yolu bulacağız. 31 Mart 2024’de Kars için yeni bir sayfa açacağız.  Sözlerime son vermeden önce ,bu süreçte bizlerden destek ve yardımlarını esirgemeyen. Tüm dost ve hemşerilerimize gönülden teşekkürlerimi bildirmek isterim. Gayret bizden tevfik Allah’tandır. Yüce Mevla Ülkemiz ve Karsımız için hayırlısını nasip eylesin.”

BAHATTİN KASKANSOY KİMDİR?

1963 yılında Kars’ın Digor Alaca köyünde doğan Bahattin Kaskansoy, İlköğrenimini de aynı köyde tamamlamıştır. Daha sonra orta ve lise öğrenimini de Kars ilinde tamamladıktan sonra 1983 yılında girdiği Fırat Üniversitesi İnşaat bölümünden mezun oldu.

 Profesyonel meslek hayatına 1988 yılında İstanbul’da Kerimoğlu A.Ş bünyesinde Şantiye Şefliği görevi ile başlayan Bahattin Kaskansoy, 2000 yılında Yılmazlar İnşaat bünyesinde Proje Koordinatörlüğü yaparak, bir çok projeye imza atmıştır. 2002 yılında Beykent Üniversitesi Olimpik Havuz Projeleri yapımında görev aldı.

 2003 yılında Kadir İnşaat Ltd. Şti.’ni kurarak KARS, ERZURUM, IĞRDIR, ARDAHAN, İSTANBUL ve ANKARA illerinde bir çok altyapı, üstyapı ve sosyal tesisler yaparak müteahitlik hizmetlerini sürdürmüştür.

 2010 yılında merkezi Ankara olmak üzere İkinci Şirketi olan Kaskan A.Ş.’ni kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Bahattin Kaskansoy, Akdeniz Bölgesinde Hidro Elektrik Santrali Yapım işi Ankara Sokullu Caddesi İş merkezi ve akabinde Kars AB-I Hayat Evleri Projesi ve 2000 kişilik KYK Yurt binasını tamamlayarak tüm bu kazanımları hayata geçirmiştir.

 Kültürel ve Sosyal alanda KARS, ARDAHAN, IĞDIR platformları Başkan Yardımcılığı’nı üstlendiği gibi, AHİD ve Doğu Güneydoğu Sosyal Yardımlaşma Platformu Genel Başkanlığı yaparak bir çok platformda ve STK larda faaliyetlerini aktif olarak sürdürmektedir, ayrıca Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere Sosyal Sorumluluk Projelerinde, Ab projelerinde ve bir çok Eğitim Programlarında aktif olarak hizmet veren Kaskansoy hizmetlerine devam etmektedir.

 Aktif siyaset hayatına AK Parti Siyaset Akademisinden mezun olarak adım atan Kaskansoy, kendi memleketi olan Kars ilinde AK Parti İl Yönetim Kurulu’na girerek Ekonomi Birim Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı yaparak, üyesi olduğu siyasi partisine birçok hizmet ve katkı sunmaya devam etmektedir.

 Operasyonel çalışmayı seven ve sahayı iyi bilen Bahattin Kaskansoy, EĞİTİM, DENEYİM, ÖNGÖRÜ ve Teşkilatçı yapısıyla iyi bir yönetici, iyi bir teknik adam, iyi bir projeci olmasının yanında Kars halkının da tanıdığı iyi bildiği, halk tarafından sevilen bir gönül adamıdır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.